JAS-bloggen
Intervjuer

Väljer att hoppa på nysatsning: ”Jag vill vara en del av den”

Efter förra veckans sillysvep så landade det en intressant värvning nere i Skånetrakten som är värd att uppmärksamma.

Det är August Berndtsson, född 2003, som senaste åren varit en av Genarps klart lysande stjärnor som istället väljer spel i Höllviken till nästa säsong. – Höllviken är en proffsig och stor förening med bra möjligheter. Då dem också gick ner till allsvenskan så öppnades det upp platser i truppen, samt en ny tränare som kan ge laget en nystart som jag vill vara en del av, säger Berndtsson till bloggen.

Berndtsson med flertalet fina säsonger i ryggen lär inte saknat intressenter överlag, men huvudspåret blev klart ganska fort. – Höllviken låg väldigt högt upp på listan då som tidigare nämt dem har bäst förutsättningar för just mig. Så därmed uteslöts andra alternativ rätt snabbt då efter första kontakten med dem och det ömsesidiga intresse som uppstod. 

Höllviken har flera år i rad återfunnits i botten av SSL och i år föll man till sist och ramlade ur. En omstart i Allsvenskan som säkerligen kan föra med sig gott. – Jag har fått bilden av att dem vill bygga en stark trupp med en mix av rutinerade SSL spelare och yngre som är påväg uppåt i sin karriär.  

Tack vare sin ålder så har han ett JAS-år kvar, men även om det är en möjlighet så är det inte där fokus är. – Mitt primära fokus är att försöka ta en plats i den allsvenska matchtruppen.

Exakt upplägg är inte bestämt än sett till match och träning, men kommer spikas framöver. – Vi ska ha en uppstart om någon vecka och det är först då vi får reda på mer detaljer. 

Vad känner du själv att du vill utveckla?

– Jag vill egentligen utveckla allt som innebandyspelare. Men de saker som jag skulle prioritera är mitt spel i ännu högre tempo och bli ännu bättre i försvaret. 

Hur ser du på dina mål framöver?

– Som tidigare nämnt är mina personliga mål att få så mycket speltid i herrtruppen som möjligt och utvecklas i egentligen allt möjligt som är innebandyrelaterat. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar