JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång – Nyförvärv får ordet: ”Speciellt att stå på andra sidan”

Efter att ha avverkat en hel del grupper så är vi nu inne på den sista på killsidan.

Det är E-gruppen som har snarlikt utseende denna säsongen med lag som Ledberg, Linköping, Salem, Nykvarn, Tullinge, Onyx, Strängnäs, Åby, Torshälla och Telge där Farsta har bytts ut mot ett tuffare Strängnäs. Till vår hjälp har vi Emil Östlid som i dagarna blev klar för Ledberg. – Jag tror att det kommer vara Ledberg, Linköping, Salem och Nykvarn som kommer slåss om topp tre platserna, det kommer vara små marginaler som avgör. Sedan tror jag att nedre delen av tabellen kommer likna förra årets tabell med Tullinge, Telge och Torshälla i botten.

Vilket tror du blir gruppens tuffaste lag att möta?

– Salem, eftersom att de alltid har haft en stark trupp i JAS-serien när jag har mött dem. Dem är oftast med och tampas om en slutspelsplats samt att dem har poäng starka spelare.

Som potentiell poängkung så lyfter Östlid en spelare i sitt nya lag, en centerpjäs. – Jag skulle vilja sätta Emil Jacobsson på den då han är en riktigt fin playmaker med fina handleder och bra skott.

På frågan kring en möjlig värvning om han fick välja så vänder han istället blickarna från topplagen mot ett mer förväntat mittenlag och hittar en spelare. – Om jag skulle få välja en spelare så skulle jag ta Melwin Karlsson från Åby eftersom att han är en väldigt stabil spelare. Vi spelade i samma distrikt i SDF-SM och han är en spelare som skulle bidra med mycket till laget, både utanför och på plan.

Hur tror du er grupp står sig i kvalité kontra övriga grupper runtom i Sverige?

– Jag tror att vår grupp skulle stå på oss bra mot de andra grupperna

Förändringen som Östlid lyfter är en grej vi haft med tidigare – speltiden. – Om jag skulle få ändra något skulle jag ändra så att alla matcher spelades med effektiv tid eftersom det blir roligare med längre matcher. I nuläget rinner mycket dyrbar tid iväg på fel saker.

Östlid kunde alltså under helgen presenteras som nyförvärv till Ledberg där han ska spela både division 1 och JAS. – Jag har spelat i Linköping i 12 år nu och kände därför att jag behövde en förändring för att testa på något nytt och möta en ny miljö. Sedan hände mycket i truppen till denna säsongen och många av mina närmsta lagkamrater bytte till andra lag och i och med att jag hade många andra polare i ledberg så vägde det ännu mer åt de hållet.

Som Östlid nämner så har han varit Linköping trogen åren igenom och kommer nu alltså istället få möta sina gamla lagkamrater under säsongen i båda serierna. – Jag tror att det kommer kännas väldigt speciellt då jag kan hela föreningen in och utantill. Derbyn är alltid speciellt men att nu stå på andra sidan och möta sina tidigare lagkamrater kommer nog ta ett tag att smälta.

Du har ju redan hunnit avverka en träningsturnering. Hur tyckte du att det gick!

– Jag tyckte att det kändes bättre och bättre för varje match jag spelade och att jag kom in det bra med tanke på mina förutsättningar. Jag fick även lira med ”Zäta” (Adam Zetterström, ytterligare ett nyförvärv för Ledberg) som jag gjorde förra säsongen med FBC vilket underlättade väldigt mycket.

Läs mer om de andra grupperna på den här länken!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar