JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Folk är snabba att påpeka något vi gör fel”

Vi går in på de sista grupperna och nu är det dags för A-gruppen att synas lite extra.

A-gruppen brukar allt som oftast innehålla en snarlik stomme för att sedan ha ett lag som varierar lite i anmälan från år till år. Denna upplagan innehåller RIG, Team Thorengruppen, Dalen, Gamla Stan, Wibax, Umeå City, Öjebyn, Skellefteå/Rönnskär, Örnsköldsvik och Gimonäs. Till vår hjälp har vi sistaårseleven på RIG, Jacob Almström. – Tror att topp två kommer se likadan ut som den slutade förra året med RIG Umeå IBF som etta och Thorengruppen som tvåa. Kampen om tredje platsen kommer nog Gamla Stan och Dalen slåss om men skulle gissa på att Gamla stan tar den. Allt annat än en första plats i gruppen för oss vore ett misslyckande. Vi kommer från ett halv knackigt fjol år och vill tro att vi kommer komma som ett starkare lag i år, säger Almström till bloggen.

Gruppen innehåller ju en drös med lag från Umeå och det är just där som Almström tror att man kommer få de tuffaste matcherna. – Helt klart kommer Umeå derbyna var mentalt tuffast med mycket prestige inblandat. Många känner varandra i lagen och de är alltid fullsatt på läktaren. Vi hade det svårt mot både Dalen och Thorengruppen förra året och lär bli tufft i år igen.

Vem i gruppen tror du kan lägga beslag på titeln som poängkung?

– Emil Wiklund från Gamla Stan som vann förra säsongens poängliga och lär försvara den titeln. Han får otroligt mycket speltid och förtroende i sitt lag vilket ofta resulterar i mängder med poäng.

Samme Wiklund dyker upp när Almström får frågan om vem han skulle vilja värva från en konkurrent om det rent hypotetiskt var möjligt. – Jag hade helt klart valt Emil Wiklund som jag även tror kommer vinna poängligan. Hade varit en fin spetsspelare som bidragit med en hel del pinnar.

Hur tror du er grupp står sig i kvalité kontra övriga grupper runtom i Sverige? – Kollar man över grupperna i landet så ser alla typ likadana ut. En eller två bra lag i varje grupp och resterande lag har ingen större chans att ta sig längre än steg 1 i play off. Tycker vår grupp har helt ok kvalitet på topp-fyra lagen i alla fall.

Nästa fråga är den som jag fortsatt anser den mest intressanta som skapar mest funderingar – frågan kring en potentiell förändring. – Något behövs förändras för att det inte ska bli matcher som slutar 20-0 och liknande. Men har ingen bra lösning på det. En sak som jag annars tycker ska ändras är att Innebandy festen alltid borde vara i IFU arena varje år. Det är i särklass Sveriges bästa arena med flera planer under samma tak. Förra årets innebandy fest i Växjö hade inte lika bra inramning och tryck som de var året innan i IFU.

RIG är och kommer alltid vara ett diskussionsämne där vissa ibland ansett att det inte är lämpligt att man får konkurrera som ett klubblag med tanke på urvalet man har och liknande. RIG-spelarna är dock vana och har lärt sig att hantera det. – Det är inget man tänker på när man spelar men de kan märkas på sociala medier. Folk är ofta snabba på att påpeka något vi gör fel eller dåligt, kan vara allt från att vi inte varit tillräckligt bra en match eller att vi inte ens ska få ställe upp i seriespel. Men tror många i laget ser de som extra tändvätska.

Ni har ju nya 04:er denna säsongen, vem skulle du säga att övriga lag i gruppen behöver se upp för?

– Tycker 04:orna visat upp sig bra under träningarna och träningsmatcher vi haft i veckan. Svårt att välja en spelare men Arvid Äse har varit het på match och träning så tror att gruppens lag får se upp för honom.

Läs mer om de andra grupperna här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar