JAS-bloggen
Inför match

Slåss om guldet efter bragdvändningen: ”Får tacka vår tränare för talet”

Efter en bragdartad match i sista playoffen så har Lindås kvalificerat sig för Innebandyfesten, vilket man senast gjorde när 98:erna vann guld.

Hannes Karlsson tog klivet över till Lindås inför den här säsongen, från Pixbo Wallenstam där bland annat brorsan blev kvar. – Jag kände redan flera där sedan tidigare och visste att det var ett lag fullt med sköna och duktiga spelare. provtränade några gånger och kände direkt att jag trivdes, så det blev ett enkelt val. Det blev inte någon jättestor omställning faktiskt eftersom att jag redan kände stora delar av laget, så det var gött, säger Karlsson till bloggen.

Lite extra speciellt blev det när man hade just Pixbo som ett av lagen i gruppen, men även lag som Warberg och Fristad/Rydboholm. – Vi visste att det fanns några tuffa motstånd i serien, så inför säsongen satte vi ett mål att ta oss vidare till playoff och att sedan ta det därifrån. När vi blev klara för playoff satte vi direkt målet att ta oss hela vägen.

Det blev till sist en andraplats i gruppen, där Pixbo inte helt oväntat vann den. – Vi startade säsongen lite slarvigt i vissa matcher, men efter ett par matcher fick vi ordning på försvaret och anfallet. Det kändes bra att vi fick avsluta serien starkt och ta med oss det vidare till slutspelet.

Andraplatsen gjorde att man lottades mot en annan grupptvåa, nämligen Lockerud. En förväntad tuff match där gästerna nog sågs som en knapp favorit, slutade istället med att hemmalaget vann med hela 9-3. – Vi hade tränat mycket inför den matchen och visste hur de ville spela. Detta gjorde att vi relativt enkelt kunde läsa deras spel och föra matchen dit vi ville ha den.

I runda två, borta mot Hovslätt, så var man nog än mer underdogs och när Hovslätt gick upp till 4-1 så såg det mörkt ut. En stark upphämtning där man till sist avgjorde i sudden såg till att man kunde kvalificera sig för Innebandyfesten. – Får tacka vår tränare för talet han höll i periodpaus, vi snackade ihop oss och bestämde oss för att tillsammans gå in och fokusera på rätt saker och slita för varandra. Efter en lite sämre andraperiod lyckas vi ställa om och vända matchen, Sen att Berra får avgöra i sudden var såklart jättekul.

Ni kommer ställas mot Ledberg, RIG och Sirius i Växjö, vad tror du om gruppen?

– De är tre duktiga lag som kommer att bli tuffa att möta, men om vi spelar med samma inställning som senast tror jag att vi har chans att komma långt.

Guiden på Lindås finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar