JAS-bloggen
Okategoriserade

Guide inför Festen – Lindås IBK

Lindås är sista lag ut, där man efter ett års "uppehåll" på nytt befinner sig på Festen. Sist tog man ett silver och frågan är hur man står sig i år.

Lindås IBK:

För två år sedan så kunde Adam Dahlqvist, Rasmus Lundström, Max Källerteg, Filip Kalentun och ett par andra, bära fram Lindås till ett silver i JAS-klassen efter en finalförlust mot Jönköping.

Förra året missade man playoff på målskillnad då enbart två lag gick till playoff, varav det blev Warberg och den kommande silvermedaljören Pixbo.

För drygt två år sedan snart så tappade man Emil Kalentun och Marcus Peil, två av klubbens mest lovande spelare i en 01-kull som länge sett väldigt stark ut. Det är just 01-kullen man byggt på och att man därmed skulle vara såpass starka i år kanske ingen hade trott. Man fick in ett par nyförvärv där framförallt Daniel Alsén samt Hannes Karlsson, båda födda 2001, varit nyttiga. Att man sedan skulle göra upp med Pixbo, Warberg samt Fristad/Rydboholm i gruppen kändes ganska givet på förhand och så blev det. En andraplats tack vare målskillnad och sex poäng ner till fjärdeplatsen blev marginalen och det är väl framförallt en 2-2 plump mot Lindome som är årets svagaste insats, men man stod även upp bra mot Pixbo i den andra matchen vilket imponerar.

I playoff 1 så tog man emot Lockerud Mariestad, där snacket på förhand var att det var ganska jämnt och att det tippades olika tecken från i princip samtliga. Att Lindås skulle köra över gästerna och vinna med 9-3 trodde väl kanske ingen riktigt, där det rann iväg något under matchens sista minuter. Styrkebesked oavsett!

I nästa runda väntade Hovslätt på bortaplan och där såg många att hemmalaget i D-hallen fick bära favoritskapet med en stark förstafemma i täten. Det såg ut att bli så också när Hovslätt gick upp till 4-1, men Lindås ville annat och reducerade samt kvitterade innan den ovane matchhjälten Johan Anderberg klev fram i en sudden. Man lyckades överlag spela i princip +/- 0 på Hovslätts förstafemma vilket blev ett klart avgörande.

Nu på Festen så kommer man få gå in som en outsider och det i gruppen med RIG, Sirius och Ledberg. Även om RIG är favorit skuggade av Sirius så har Lindås slagit ur underläge gång på gång och kan göra det på nytt då man är något av ett humörlag som kan prestera grymt i rätt matcher!

Fakta:

Placering i gruppen: 2:a i grupp H

Poängsnitt: 2,21

Bästa poängplockare:

  1. Victor Lövdahl, 41 poäng
  2. Daniel Alsén, 37 poäng
  3. Viktor Bergqvist, 34 poäng

Mest mål: Victor Lövdahl, 19 mål

Mest assist: Victor Lövdahl, 22 assist

Mest utvisningsminuter: Daniel Alsén & Adam Gredenhag, 14 minuter

En spelare att följa:

Anton Rosberg – En ung back som fått en hel del förtroende under säsongen. Bra storlek, har ett fint lugn med bollen och hittar ofta kreativa lösningar. Bra fart under fötterna kombinerat med tekniken som gör att han kan lösa press på egen hand också om det krävs.

Tränare Ricard Carlsson, säger följande: 

Vad har varit er styrka som gjort att ni tagit er till Festen?

– Vår främsta styrka måste vara gruppen. Killarna trivs och har roligt tillsammans. Sen har vi efter en medioker start på säsongen varit tvungna att öka i allt vi gjort. Träningar, spelet, fokus mm höjdes. Det gjorde att vi klarade av några viktiga matcher i slutet av serien och den formen tog vi sen med oss till Play off där vi vann 2st mkt jämna matcher tack vare ett stort hjärta. Vi har fått ihop några pusselbitar som saknades i början va säsongen och man ser nu ett helt annat Lindås som är villiga att kämpa på ett helt annat sätt än tidigare. 

Den gruppen ni lottats in i, vad tror du om den? 

– Det skall bli riktigt roligt faktiskt. Skall bli intressant att få möta RIG med våran förlorade ”son” Marcus Peil. Hade varit roligare om han var i våra färger men nu får vi försöka ställa till det för han istället. Kommer bli en jobbig match, men vi har ju mött det andra tippade finallaget 2 gånger redan och har inget att skämmas för. Sirius möte några av oss i SSL iår men det är allt jag vet om dom tyvärr. Och sen har vi stor revansch att ta ut på Ledberg som slog ut oss i Regionslutspelsfinalen (P16) förra året.  RIG tar hem gruppen men efter det är det öppet. Har vi stolparna på våran sida så tar vi andra platsen och kanske kan få revansch på Pixbo i semifinalen =)

Har du sett några ”trender” i årets JAS?

– Har tyvärr lite för dålig koll på alla andra grupper men det verkar ju helt klart som att JAS växer och växer för varje år och att klubbarna och spelarna verkligen försöker prioritera det så mkt som möjligt. Hoppas alla som fortfarande har Slutspel får vara med och vissa upp sig. Noterbart är att inget Skåne eller Stockholmslag tog sig till festen. Men det blir nog annorlunda nästa år.

Vilka ser du som favoriter under helgen i Växjö?

– Innan säsongen sa jag Pixbo men ändrar mig nog till att RIG vinner iår igen. Falun får ses som outsiders.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar