JAS-bloggen
Inför match

Sammanslagningen ledde till framgång: ”Tillsammans bli ett starkare lag”

Senaste Huddinge deltog i Innebandyfesten på damsidan var just i Växjö för tre år sedan när man hade ett namnstarkt lag.

Efter fjolåret där man hade två deltagande lag i form av IK och IBS, så har de båda Huddingelagen gått ihop och blivit enbart Huddinge IBS. – Vi såg fram emot att slå ihop med IBS för att tillsammans bli ett starkare lag.  Såklart var det lite nervöst innan men det släppte ju mer man träna och nu har vi en enorm sammanhållning i laget, säger Ida Petrén Lantz till bloggen.

Huddinge lottades in i en grupp som på förhand kändes tight med många slutspelsaspiranter. Telge, Nacka och Linköping/Hjulsbro bland annat. – Våran målsättning var att komma till Festen vilket innebar att vi skulle komma etta eller tvåa i gruppen. Vi visste att det skulle bli en tuff resa dit och mycket träning inför eftersom vi höll på att bygga ett nytt lag.

Först i de sista omgångarna kunde det klarna vilka som skulle ta platserna, där Huddinge till sist tog en andraplats bakom Nacka. – De flesta var tajta och jämna matcher, lite surt att vi åkte på torsk mot Nacka båda gångerna, vi gick in med fel inställning från början vilket resulterade till förlust. Men trots det lyckas vi ändå ta oss vidare.

Andraplatsen innebar att man lottades mot en gruppetta och det blev KAIS Mora från B-gruppen, en match som man vann med uddamålet till sist. – Vi startade dåligt och det resulterade till 2-0 i början men vi reducerade snabbt till 2-2 och började få lite grepp om matchen. Vi hade mer boll och skapade lägen. I slutet leder vi med 5-3 och dom tar målvakten och lyckades göra 5-4, det blev mycket spännande på slutet men vi drog det längsta strået.

Huddinge kommer ställas mot Lund, GS86/Fagerås och Lund under helgen som stundar i Växjö. – Jag tror att det kommer vara 4 jämna lag i gruppen där RIG borde sticka ut. Vi förväntar oss 8 bra lag i festen och förhoppningsvis jämna matcher. Såklart går vi in med ambitionen om att vinna och ska göra allt som krävs för det.

Vilka saker i ert spel tror du kommer kunna ta er långt under Festen?

– Vi är ett offensivt bra lag med ett gäng individuellt duktiga skyttar. Vi har efter en lång säsong börjat hitta rätt i vårat spel, där vi är farliga framåt och även har ett enormt bra målvaktspel bakåt.

Guiden till Huddinge finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar