JAS-bloggen
Okategoriserade

Guide inför Festen – Huddinge IBS

Stockholmslaget Huddinge IBS har kvalificerat sig för Innebandyfesten, där Huddinge IK var det senaste Huddingelaget som gjorde det i JAS-klassen, även då i Växjö med spelare som Therese Gustafsson och Madelene Schedin bland annat.

Huddinge IBS:

Sist det begav sig i Växjö så fanns det ett Huddingelag representerat, men då Huddinge IK med ett starkt lag som dock slutade på en åttondeplats efter ganska små marginaler.

Nu är det Huddinge IBS, som inför säsongen tappade sin klara stjärna Ellen Hansson till RIG. Förra säsongen slutade man i mittenskiktet vilket kanske var ganska väntat då mer är 02:erna som utgör stommen och spetsen i laget med undantag av poängligavinnaren Ida Petren Lantz. Man hade t.ex. med fem spelare i Stockholmslaget, där fyra av dem var backar.

I år hamnade man i E-gruppen tillsammans med lag som Nacka, Telge, Endre, Onyx och Nykvarn. En grupp som blev tight hela vägen in, men där man kunde ta en andraplats trots poängtapp mot Trosa Edanö i slutet bland annat.

Andraplatsen ledde till att man ställdes mot B-gruppens etta, KAIS Mora, en tacksam lottning skulle det visa sig då båda lagen från B-gruppen åkte ut. Huddinge kunde på bortaplan vinna med 4-5 där matchen avgjordes i den tredje perioden, men där Moras reducering kom för sent. En spelare som varit ganska anonym under gruppspelet, Linn Maxen Jorendal, klev fram och noterades för tre poäng.

Huddinge kommer ställas mot RIG, Lund och GS/Fagerås och även om RIG i mångas ögon kommer ta förstaplatsen så är det en öppen kamp där bakom, där Huddinge med sin klart godkända målskillnad i ryggen under gruppspelet, mycket väl kan hota både framåt, men samtidigt spela en bra försvarsinnebandy.

Fakta:

Placering i gruppen: 2:a i grupp E

Poängsnitt: 2,21

Bästa poängplockare:

  1. Ida Petren Lantz, 26 poäng
  2. Jennifer Arvidsson, 24 poäng
  3. Malva Linnér, 16 poäng

Mest mål: Ida Petren Lantz, 22 mål

Mest assist: Jennifer Arvidsson, 12 assist

Mest utvisningsminuter: Sara Hemmingberg, 26 minuter

En spelare att följa:

Jennifer Arvidsson – En spelare som hanterar flera olika positioner med bravur. Är snabb och rapp i sitt spel och är därmed nyttig i presspelet. Besitter ett bra skott och återfinns ofta i poängprotokollet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar