JAS-bloggen
Inför match

Överraskningslaget siktar fortsatt högt: ”Klart jag vill se oss som favoriter att gå vidare”

Falun är ett av åtta lag som tagit sig till Innebandyfesten och kommer nästa helg gör upp om guldet nere i Växjö.

En av lagets nya spelare inför årets säsong är William Ekbladh som via gymnasiet kom från Nykvarn, till Falun och som varit med om en viss omställning. – Det var tufft i början av säsongen, från att gå från två träningar i veckan i sitt gamla klubblag till 4-5 träningar är ett stort kliv men med säsongen har man vant sig, säger Ekbladh till bloggen.

Falun hade ett svagt år förra året, men det var inget som hindrade att man hade satt upp en målsättning högt iår. – Våran målsättning i år var väl att komma till Festen, sen skulle vi tar det därifrån.

Det började bra och man vann gruppen före lag som Gävle och KAIS Mora. – Inför seriestart så var vi tippade att slåss om tredje och fjärde plats. Vilket gav ännu mer tändvätska till oss spelare och visa vad Falun verkligen går för.

I och med gruppsegern så ställdes man mot en trea, vilket blev Storvreta. Den matchen hade man under kontroll och vann med 8-4. – Tycker vi gör en bra match, kanske inte första perioden då det är jämt mellan lagen. Sen tycker jag att vi drar ifrån i andra och tredje perioden. Det positiva vi tog med oss från den matchen var  vårt boxplay och att vi satt mestadels av våra chanser.

Tightare och tuffare blev det i omgången efter när man tog emot AIK, men väl där så kunde man rycka i den tredje och vinna med 9-5. – Det var en tuff match men det är såna matcher man vill spela.

Vad har ni lagt fokus på inför Festen?

  • Vi har slipat på frislagsvarianter och gnuggat box och powerplay.

Falun har lottats in i samma grupp som Pixbo, Växjö och Nykvarn, den gruppen som på förhand känns något tuffare. – En tuff grupp där alla lag har kvaliteter, klart vill jag se oss som favoriter att gå vidare från gruppen, men jag säger Pixbo etta och vi tvåa.

Om du skulle få tippa vilka som spelar final, där ni tar en av platserna. Vilka blir det?

– Jag skulle vilja se en final mellan Falun och RIG, två spelglada lag som kan bjuda på det lilla extra.

Guiden på Falun finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar