JAS-bloggen
Inför match

Festen andra året i rad – men i ny klubb: ”Omställningen har varit bra”

RIG kommer på nytt till spel på Festen med lag i två klasser där man ska försöka försvara fjolårets guld.

En av årets nya spelare är Nellie Öhgren, som förra året spelade i IKSU och då också spelade Festen, men som nu spelar i RIG. – Omställningen har vart bra, trivdes bra i IKSU men trivs väldigt bra i RIG också, säger Öhgren till bloggen.

RIG vann A-gruppen, men för ovanlighetens skulle så var det inte helt självklart då man förlorade två matcher under gruppspelet. – Jag tycker vi hade en liten trög start på säsongen , men tycker de har blivit bättre och bättre, men sen tycker jag att bland annat IKSU gör det bra i gruppen!

Vinsten innebar playoff 1 där man tog emot unga Björklinge BK där man vann i överlägsen stil. – Vi hade förberett oss bra inför playoff matchen, så vi var redo! Och de visade sig ett bra resultat.

Sedan matchen mot Björklinge har det gått ett par veckor och man har haft tid att förbereda sig inför Festen. – Vi har tränat ihop femmor, pp/bp och jobbat lite på detaljer.

Ni deltager i två klasser, hur mycket påverkar det er, vart ligger fokus?

  • Jag tycker att de är kul att vi är med i två klasser, men det blir som sagt väldigt många matcher på få dagar. Men jag tror och hoppas att vi klarar av det!

RIG har lottats in i samma grupp som Huddinge, Lund samt GS86/Fagerås, den gruppen som på förhand känns något tunnare. – Jag har faktiskt dålig koll!, Men har koll på några namn men inte nån mer koll än de!

Vilka tror du kan utmana er om guldet, då många ser er som klara favoriter?

– Inte så jättebra koll på  lagen i den andra gruppen heller förutom IKSU och nacka, så skulle väll säga att IKSU och Nacka kan utmana oss om guldet!

Foto: Bosse Grängsjö. 

Guiden på RIG, finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar