JAS-bloggen
Okategoriserade

Guide inför Festen – RIG Umeå IBF

Ett utav de lagen som kommer få bära favorittrycket nere i Växjö på damsidan är RIG Umeå, som har ett guld att försvara. Här får ni bättre koll på laget inför!

RIG Umeå IBF:

RIG har inte helt oväntat ett guld att försvara och känslan är att man år efter år, lyckas bra med att få in rätt spelare i sina kullar till skillnad från killarna t.ex. som haft två tyngre år med rekryteringar. Linnea Hammar, Nellie Öhgren och Ellen Hansson är klasspelare rakt av där Joanna Hjelm, Stina Callefjord, Sanja Johansson, Emmy Engman och Malin Lindgren håller hög klass om man ser till JAS.

Som vanligt blev det A-gruppen, där man dock förlorade två matcher mot Dalen samt IKSU. Då flera av spelarna även har viktiga roller i klubbens Allsvenska lag så är de förståeligt att man ibland kan dippa lite, men till sist lyckades man ta förstaplatsen ändå på målskillnad. Även om man hade slutat på en andraplats så hade man säkerligen grejat playoffrundan ändå.

Förstaplatsen ledde till att man fick ta emot ett ungt Björklinge på hemmaplan där man tog en 6-1 ledning efter period ett och såg till att punkter matchen. Till sist slutade det hela 11-2.

Lottningen placerade RIG i grupp B nere i Växjö mot Lund, GS86/Fagerås samt Huddinge, en grupp där RIG gäller som solklar favorit och så även att ta hem guldet i slutändan.

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp A

Poängsnitt: 2,57

Bästa poängplockare:

  1. Linnea Hammar, 41 poäng
  2. Julia Zachrisson, 40 poäng (mer mål)
  3. Nellie Öhgren, 40 poäng

Mest mål: Julia Zachrisson, 28 mål

Mest assist: Nellie Öhgren & Vilma Nilsson de Gysser, 22 assist

Mest utvisningsminuter: Nellie Öhgren, 8 minuter

En spelare att följa:

Nellie Öhgren – En motor i spelet med bra känsla, bra spelsinne och som gärna är delaktig och styr spelet med boll. En pådrivare och ett klart kaptensmaterial.

Tränare Peter Svensson Hörnsten säger följande:

Vad har varit er styrka som gjort att ni tagit er till Festen?

– Givetvis alla duktiga spelare vi har och allt arbete vi lagt ned på att bli ett vinnande lag. I början av året var vi mer individuellt fungerande men nu tycker jag vi blivit mer komplett som helt lag.

Den gruppen ni lottats in i, vad tror du om den?

– Jag tror det blir en jämn grupp, kan inte se vare sig någon enkel eller någon omöjlig motståndare. Skönt att få GS 86 i samma grupp så att vi får samma förutsättningar när vi möts i DJ18-semin på lördagen. Däremot har jag inte så bra koll på motståndarna hittills. Jag tror GS 86 är ett starkt lagmaskineri, att Lund har några farliga centrar/forwards och att Huddinge har sina starkaste spelare i backposition. Jag tror och hoppas vi går in i gruppen som lite förhandsfavoriter, men det är mera en gissning än något jag bygger på fakta.

Har du sett några ”trender” i årets JAS? 

– Det jag har sett (som jag gillar) är att både Örnsköldsvik och IKSU/IKSU Ungdom valt att på allvar ta upp kampen med oss om titeln ”bäst i Norrland”. Det höjer kvaliteten på den norra JAS-serien och skapar starka norr-lag till Innebandyfesten. Jag hoppas flera tänker i de banorna, vi tränare behöver rycka upp oss närmaste åren för att inte bli omsprungna av Finland…

Vilka ser du som favoriter under helgen i Växjö?

– Jag tror IKSU Ungdom blir svårslagna i JAS-klassen. De var bättre än oss i bägge seriematcherna (även den vi vann) och har en hög press som ger problem för de flesta. De har också fördelen att bara vara med i en klass. Jag kanske är lite hemmablind i det tipset och missar något riktigt bra lag från serier nedåt i landet men min känsla är att segraren kommer från norr. Vi själva har ju ett bra lag och har lärt oss leverera när det behövs som mest – så givetvis kan vi vara med och slåss om slutsegern. Vi gillar att vara utmålade som favoriter men just i år får jag vara ärlig och säga att IKSU förtjänar favoritskapet. Vi är ju som sagt var med i två klasser och ifall vi av risk för skador eller annat måste prioritera en klass kommer vi alltid prioritera DJ18, men visst drömmer vi om att upprepa fjolårets bragd med dubbla guld…

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar