JAS-bloggen
Inför match

H2H med Windfeldt/Eriksson: ”Inte nöjda med ett bara vinna gruppen”

FC Helsingborg och Hovslätt är två lag som stött på varandra tidigare i cupsammanhang. Nu ställs man mot varandra. Helsingborgs Oliver Windfeldt och Hovslätts backpjäs Simon Eriksson säger följande inför matchen.

Ni har avverkat ett långt gruppspel. Hur nöjda är ni efter det?

Oliver: Vi är såklart nöjda med segerserien. Vi har vid många tillfällen spelat bra innebandy och det får vi ta med oss nu till playoff. Men vi är inte nöjda med att bara vinna gruppen utan våran målsättning är högre än så, vi ska vidare till festen.

Simon: Det stämmer. Det har varit många tuffa matcher under säsongen. Vi hade som mål att komma topp tre i våran grupp och vi lyckades just med det vilket vi såklart är nöjda med. Vissa matcher har vi kunnat gjort bättre men överlag är det klart godkänt.

Nu vankas det playoff, vad har ni haft som prio att försöka bättra inför?

Oliver: Det har varit en lång säsong med många matcher där vi matchat och testat nya konstellationer. Senaste veckan har vi istället fokuserat på lite mer på specialtems osv. Förra veckan lirade vi lite fotboll och annat roligt just som omväxling. Denna veckan blir nog mer seriös och mer inriktning på spel.

Simon: Vi har väl försökt få ihop gruppen än mer så att alla jobbar starkare tillsammans och för varandra vilket är viktigt för att kunna gå så långt som vi vill.

Om ni ser till era motståndare, vad behöver ni se upp med?

Oliver: Vi har mött Hovslätt flera gånger i p01 och vet på ett ungefär hur dem spelar. Många av deras mål står första femman för så vi får väl se till att stänga den femman.

Simon: Personligen så vet jag inte jättemycket om våra motståndare mer än att det har ett bra lag och spetsspelare som har spelat i SSL under säsongen så dem får vi se upp för.

Om ni ser någon nyckel i ert eget spel, vad blir det?

Oliver: Våran bredd skulle jag säga är nyckeln till att vi går vidare från playoff 1.

Simon: Det blir viktigt att sätta försvarspelet och inte bjuda på något onödigt. Sen som alltid kommer det bli viktigt med special teams.

Guiden till matchen finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar