JAS-bloggen
Inför match

Matchguide FC Helsingborg – Hovslätts IK

Vi fortsätter med fler guider inför playoff och nästa är den mellan FC Helsingborg och Hovslätts IK, en gruppvinnare mot en grupptrea.

FC Helsingborg – Hovslätts IK 

Dag: Söndag, 31/3

Matchstart: 13.30, Västergårdshallen 

Inträde: Gratis

Domare: Sigge Svensson Martell & Tony Olsson

Kommentar från bloggen: Helsingborg är en av säsongens klart positiva överraskningar hittills efter sin gruppvinst. Att man skulle vara såpass starka i år trodde nog jag inte på förhand. Rätt utveckling på många spelare och nyförvärvet Ohlsson-Bååth bidrar med ren och skär spets. 

FC Helsingborg: 

Bästa poängplockare i gruppen: Tobias Ohlsson-Bååth, 47 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Tobias Ohlsson-Bååth, 20 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Hugo Liljedahl, 26 minuter 

Håll ögonen på: Oliver Windefeldt – Har fått alltmer förtroende i SSL under säsongen och gjort det bra. Duktig tvåvägscenter, bra räckvidd och duktig på att involvera sig i spelet. Ledarfigur. 

Tränarkommentar, Tony Taijala: – Serieseger och jag vill påstå att de två förlusterna var orättvisa och om man ser på det så. Sen får man väl erkänna att vi kom undan med segern med nöd och näppe mot Lund i returen, där var de minst lika bra. Men för att svara på frågan, vi var det bästa laget sätt över alla omgångar. Vi har rätt bra koll på Hovslätt. Vi har video på dom och vi har tagit in rapporter från kontakter i deras region som överensstämmer bra med varandra. De påminner mycket om Lund och det kommer bli tufft, det blir det alltid i slutspelsmatcher.

Hovslätts IK: 

Bästa poängplockare i gruppen: Wille Knuthas, 41 poäng 

Bästa målskytt i gruppen: Wille Knuthas, 18 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Linus Lann, 29 minuter

Håll ögonen på: Anton Elmqvist – Förmodligen den som får minst rubriker i Hovslätts galna förstafemma. Är en klassavslutare och oftast den som står och nyper i sistaläget. Bidrar självklart i spelet också, men har sina styrkor som klinisk avslutare. Kompletterar övriga i femman bra. 

Tränarkommentar, Adam Pellnor: I gruppspelet har vi haft några toppar och dalar. Vi kommer från en stark avslutning från gruppspelet och har självförtroendet med oss. Vi har en bra känsla i laget där alla har hittat rätt i sina roller inför kommande playoffs. En tuff match mot Helsingborg väntar i första playoff, vi är tydligen underdogs i den matchen vad man läst vilket ger oss lite extra tändvätska. Våran målsättning innan säsongen var att komma till Innebandyfesten och kommer vi upp i den nivå vi vet att vi kan så är det där vi hamnar. Publiken ska hålla ett extra öga på Adam Bäck med sin teknik och spelförståelse gärna bjuder på det lilla extra. Även Simon Eriksson våran backklippa som är bra i båda riktningarna och med ett av hela JAS seriens hårdaste skott.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar