JAS-bloggen
Inför match

H2H med Kidell/Göransson: ”Hört att deras målvakt är lite svajig ibland”

Efter fjolårets oväntade uttåg i playoff så är nog Växjö sugna på något sugna på att denna gången försöka spela Innebandyfesten på hemmaplan. Nu ställs man mot Åstorp. Anton Kidell i hemmalaget och Åstorps William Göransson säger följande inför söndagens match.

Om ni sammanfattar gruppspelet kort, vad säger ni om det?

Anton: Jag tycker vi gör ett helt okej gruppspel. Vi gör några väldigt bra matcher samtidigt som vi gör några där vi inte alls kommer upp i nivå.

William: En väldigt tight grupp faktiskt med många bra lag. Vi lyckades säkra slutspelsplatsen i näst sista matchen. FCH och Lund är snäppet bättre än oss i gruppen och placerade sig 1a och 2a. Vi hade som mål denna säsongen att ta oss till slutspel och känner oss nöjda med det.

Om vi ser till stundande match, vilka nycklar tror ni blir viktiga?

Anton: Skulle säga att försvarsspelet blir en viktigt nyckel, sätter vi det som vi tränat på så kommer anfallet på köpet! Jag tror även det är viktigt att sätta bollen på ett, då är vi riktigt bra!

William: Växjö vet att dom är storfavoriter och har dessutom hemmaplan. Så det kommer bli otroligt svårt för oss. Vi får förlita oss på lite frislagsvarianter, PP och sånt.

Om ni ser till er egen roll, vad vill ni bidra med i en sådan här match?

Anton: Jag vill bidra med energi och någon tackling här och där för att få igång laget. Se vill man ju är vara med och spela en bidragande roll till en vinst. Ett gott tugg på bänken är ju heller aldrig fel.

William: Jag kommer att bidra med det som jag är bra på. Mycket speed, energi och glädje! Jag ska bara gå ut och ha skoj. All-in på ”Hasse” ser jag fram emot!

Till sist, vem avgör en tight tillställning om det skulle bli så?

Anton: Tror vem som helst kan bli en matchvinnare, vi har många vinnarskallar i laget. Men bara för att nämna någon så får det väl bli vår keeper Elias Magnusson som spikat igen bra på träningarna!

William: Någon av målvakterna skulle jag säga. Har hört att deras målvakt är lite svajig ibland och samtidigt känner vi oss väldigt trygg med vår keeper. Annars skulle jag säga att vi har en jämn trupp där alla skulle kunna avgöra en tight match.

Guiden inför matchen finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar