JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Växjö IBK Utveckling – Åstorp/Kvidinge IBS

En av årets storfavoriter är Växjö som på hemmaplan lär få bära ett favorittryck när man tar emot Åstorp.

Växjö IBK Ungdom – Åstorp Kvidinge IBS

Dag: Söndag, 31/3

Matchstart: 18.00, Fort Knox Nivika Hallen

Inträde: Gratis

Domare:

Kommentar från bloggen: Växjö besitter en oerhörd bredd samt spets. 00:erna tog silver i USM och 02:erna har lyckats upprepa sig bedriften och tagit sig dit på hemmaplan. Man har möjlighet att starta på många spelare och ändå behålla bra kvalité rakt över. Nyförvärven från Hovshaga inför säsongen har spetsat laget än mer. Åstorp har många 00.er som har sin sista chans och som varit duktiga åren igenom. Två bra 00-kullar mot varandra, vilka vinner?

Växjö IBK Ungdom:

Bästa poängplockare i gruppen: Tim Brithén, 25 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Tim Brithén, 14 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Rasmus Carlsson, 12 minuter

Håll ögonen på: Kasper Qvarfordt – Rightfattad back med U19-meriter. Har en bra räckvidd, en bra touch på bollen och är gärna delaktig i det offensiva spelet. Kan bli viktig när hemmalaget ska styra tempot.

Tränarkommentar, Edward Wiberg:

– Vi har genomfört ett bra gruppspel. Som lag har vi utvecklats och tagit ett steg framåt jämfört med förra säsongen. Den här säsongen har vi dessutom spelat i en mycket tuffare serie med mycket bra lag och spelare vilket har gynnat oss som lag och som har gjort säsongen mycket roligare. Vi har hela säsongen gått runt på många spelare och utvecklat olika delar i vårt spel för att vara bättre förberedda för playoff-spelet. 

– Vi har ett stort gäng fantastiskt duktiga spelare födda -00 som gör sina sista matcher som juniorer och som alla är värda att beskåda. Vi har en häftig chans att få spela Innebandyfesten tillsammans på hemmaplan i Växjö vilket tillför gruppen extra motivation och extra krydda inför playoff.

Åstorp Kvidinge IBS:

Bästa poängplockare i gruppen: Adam Petersson, 31 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Viktor Persson, 21 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Oliver Bellman & Adam Petersson, 20 minuter

Håll ögonen på: William Göransson – En liten och ettrig spelare som är svår att komma åt. Duktig på att komma till avslut och blir ständigt ett hot med sin rörelse.

Tränarkommentar, Christian Hägerström: Tuff och jämn grupp. Vi lyckades till sist knipa tredjeplatsen och är glada över att vara i slutspel. Nu möter vi en av guldfavoriterna och vi ska försöka ha kul och se om vi kan stå upp mot dom. Växjö måste ses som favoriter och lirar dessutom på hemmaplan. Vi ser fram emot den utmaningen och tycker det ska bli kul att åka till Växjö. Vi har en bra balans av spelare som sliter för varandra. En bra dag är vår keeper fantastiskt och han blir klart en nyckel för oss i slutspelet.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar