JAS-bloggen
Inför match

H2H med Engström/Persson Fondelius: ”Gruppspelet var ganska enkelt”

IBF Falun Ungdom, en av årets klart positiva överraskningar tar emot Storvreta IBK. Två lag som på herrsidan är bittra rivaler och det återstår att se hur det blir här. Charlie Engström från Falun och Emil Persson Fondelius från Storvreta säger följande inför matchen.

Ni har genomfört ett gruppspel. Hur skulle ni sammanfatta det kort?

Charlie: Gruppspelet var ganska enkelt. Vi vann 13 matcher och förlorade 1 match mot ett lag vars bästa spelare nu spelar för oss. Det var inte så mycket snack, mest gå in och städa av de flesta matcher i gruppen.

Emil: Gruppspelet har bestått utav många roliga matcher, främst derbyna mot konkurrenterna Sirius men som tyvärr inte slutat våran väg.. Serien i sig har väl varit ganska ojämn mestadels varit en fight mellan oss, Täby och Sirius.

Om ni skulle få peka ut något som ni har i ert lag, som ni tror era motståndare kan sakna, vad skulle det vara? 

Charlie: Jag har inte så jättebra koll på Storvreta men det jag vet är att de har inte i närheten utav sådan spets som vi har. Det finns nog inte många lag i Sverige som har den spets vi har.

Emil: Det jag tror vi har som styrka jämfört med Falun är att vi spelar som bäst när väl gäller och inte har någon ”press” på oss Ska inte sticka under stolen med att Falun är det bättre laget i denna match med tanke på det spelare dom har. Vi har en tydlig spelidé som ska följas från start till mål.

Det handlar om 60 minuter innebandy där allt ska avgöras. Vad för typ av matchbild förväntar ni er?

Charlie: Jag förväntar mig en matchbild där vi kommer äga väldigt mycket boll, vi kommer tvinga Storvreta att spela en defensiv innebandy.

Emil: Den matchbild jag har framför mig är att vi kommer få slita som djur men att vi ska styra spelet både med och utan boll.

Vem tror ni kan iklä sig rollen som matchvinnare om det behövs?

Charlie:  Ingen bli väl förvånad om jag säger Malte Lundmark.. Men även såklart Kevin Landgren.

Emil: Den jag tror kommer kliva fram när det väl gäller är Johannes Rönnmark, som är unga 16 år och har varit läskigt bra denna säsong.

Matchguiden finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar