JAS-bloggen
Inför match

Matchguide IBF Falun Ungdom – Storvreta IBK

Det var tänkt att börja släppa guiderna under måndagskvällen, men vi tjuvstartar här och startar med matche mellan Falun och Storvreta, två lag som på herrsidan är stora antagonister.

IBF Falun Ungdom – Storvreta IBK 

Dag: Söndag, 31/3

Matchstart: 12.15, JALAS Arena

Inträde: Gratis

Domare: Daniel Larsson & Amir Zilic

Kommentar från bloggen: Falun är en av årets positiva överraskningar och har lyckats få bra träff på det. Man har fått in sina 02:er på ett bra sätt, haft bra leverans från SSL-spelarna och nyförvärvet Kevin Landgren var ett lyckat sådant. Storvreta gjorde en satsning inför året och fick in stora delar av Sirius 02-lag. Man kunde inte utmana sin rival, men då man har få 00.er så ska man nog vara som bäst nästkommande år där flera 02:er var med och tog brons med Uppland i SM. Falun lär gälla som favoriter, men det återstår att se om man får mönstra fullt lag då Malte Lundmark även matchas ganska hårt i SSL-slutspelet där det finns risk att man spelar ett par timma senare samma dag, om inte Falun skulle vinna i fyra raka mot Pixbo.

IBF Falun Ungdom :

Bästa poängplockare i gruppen: Malte Lundmark, 50 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Kevin Landgren, 34 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Isac Eriksson, 10 minuter

Håll ögonen på: Emil Kalentun – Backen har fått chansen i SSL och spelats i förstafemman emellanåt. Har en skön bollkontroll och kan nyttjas på fler positioner. Har även ett humör och ogillar inte när det blir lite hetsigt.

Tränarkommentar, Mattias Papmehl-Dufay: Om gruppspelet kan vi säga att vi har nått vår högsta nivå ett par gånger. där vi varit nöjda. Vi hade egentligen bara ett bottennapp och det var när vi mötte insjön hemma i jalas där vi inte alls kom upp i nivå. Vi har ju 2 killar i laget, Malte Lundmark och Kevin Landgren som publiken bör hålla ögonen på. 

När det gäller playoff 1 mot Storvreta så är det osäkert om Malte Lundmark kommer vara med. Det beror lite på hur det går i kvartsfinal serien mot Pixbo i SSL. Detta eftersom Malte är just nu ordinarie på två femmor.

Vi ska ju möta Storvreta IBK i playoff 1 där vi har hemmaplansfördelen.   Jag tror vi har lite mer tyngd i vår backbesättning än vad Storvreta har men dom har ett par tekniska killar som vi får se upp med. Dom har precis släppt lite mål och det är en kul utmaning att få möta ett bra försvar. Det gäller för oss att hålla ett högt bolltempo med mycket fart!

Storvreta IBK:

Bästa poängplockare i gruppen: Emil Persson Fondelius, 28 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Emil Persson Fondelius, 19 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Filip Peterson, 10 minuter

Håll ögonen på: Johannes Rönnmark – Unge Rönnmark född 2003 gör sin första säsong i JAS och har levererat direkt med stort förtroende. Kan störa Faluns defensiv, även om det krävs mer av Storvreta som lag i slutändan.

Tränarkommentar, Theodor Jonsson:

JAS C gruppen har handlat väldigt mycket om 3 lag från start till mål. Det är även topp 3 lagen som velat spela anfalls-innebandy och utveckla spelaren för framtiden. Vi satte upp flera målsättningar innan säsongen. En va att komma med bland Topp 3-lagen och vara med i Play off vilket vi nu har. Nästa är att nå Play off 2 och därefter Innebandyfesten. Vi har en väldigt ung upplaga av Storvreta JAS i år. Men vi är inte nöjda här, Vi har hela tiden sett framåt till det som komma skall och ska det ska bli inspirerade men framför allt roligt! 

Ska bli kul med Play off 1 mot ett stjärnspäckat lag som IBF Falun Ungdom är, dom har spelare som Lundmark, Kalentun, Landgren, Eriksson, Sellberg i framkant. 

Vi kommer att kliva in i den här matchen med noll respekt och lita på vårt spel 110%, men även ha en tro på detta. Vi har spelare som älskar dessa lägen och kommer höja sig ytligare några nivåer. Håll koll på våra yngre förmågor, men vårt signum är vår lagmaskin.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar