JAS-bloggen
Inför match

H2H med Ekström/Bengtsson: ”Får inte lägga fokus på fel saker”

Gruppvinnaren FBC Lerum, som även kvalificerat sig till Festen i USM-klassen tar emot Warberg hemma i Rydsbergshallen på söndag. Lerums Joel Ekström och Warbergs Albin Bengtsson säger följande inför matchen.

Om ni sammanfattar gruppspelet kort, vad säger ni om det?

Joel: En bra och fin säsong med mycket saker vi har jobbat på så känns bra nu att gå in i första playoff med en bra känsla.

Albin: Jag tycker att vi gör ett okej gruppspel, tycker väl att vi skulle kunna kommit upp i en nivå som hela laget vet att vi kan komma upp i. Och försökt att hålla den nivån hela gruppspelet men det är så klart svårt att hålla en och samma nivå ett helt gruppspel när man möter bättre lag ena helgen och lite sämre lag andra såklart. Men jag tycker vi kommer i en riktigt bra nivå hemma mot Pixbo och vi lyckas även med att ta poäng mot dem, vilket jag tror inte många lag kommer lyckas med denna säsongen. Vi avslutar även gruppspelet med tre raka vinster och tar med oss en bra känsla inför stundande playoff.

Om vi ser till stundande match, vilka nycklar tror ni blir viktiga?

Joel: Att vi fokuserar på vårt och inte lägger fokus på fel saker så kommer det vara en faktor till att vi kommer visa upp en bra innebandy.

Albin: Matchen på söndag blir nog en rolig match med mycket fart och två lag som vill spela innebandy. Det jag tror blir viktigt mot Lerum med en hel del skickliga innebandyspelare är att ligga rätt i försvaret och straffa dem på kontringarna. Samtidigt som vi inte ska ge dem för mycket tid med boll då vi vet att dem är effektiva.

Om ni ser till er egen roll, vad vill ni bidra med i en sådan här match?

Joel: Mycket energi och vara den ledande rollen i laget vilket jag framförallt trivs med.

Albin: Min roll är väll att försöka styra spelet från backplats när jag är inne och spelar, sen såklart hade det varit roligt att få göra lite poäng och hjälpa laget till en vinst. Sen vill jag även bidra med min energi på uppvärmningen för att få igång laget på bästa sätt. Men framförallt vill jag bidra med mitt lugn med boll och sköta uppspelen på ett bra sätt.

Till sist, vem avgör en tight tillställning om det skulle bli så?

Joel: William Ljungqvist avgör alla dagar i veckan!

Albin: Om det skulle bli en tajt tillställning så är det väldigt öppet i vårt lag vem skulle kunna gå fram och avgöra. Då alla i vårt lag kan göra både mål och poäng men om jag måste säga en i laget så skulle jag nog lägga min röst på Edwin Körberg en riktigt hal forward och är även en kön innebandy lirare. Han blir farlig när det gäller att kliva fram.

Guiden till matchen finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar