JAS-bloggen
Inför match

Matchguide FBC Lerum – Warberg IBF

Nästa match ut att gå igenom är den mellan gruppvinnaren FBC Lerum som ställs emot Warberg IBF.

FBC Lerum – Warberg IBF 

Dag: Söndag, 31/3

Matchstart: 17.00, Rydsbergshallen

Inträde: 40:- för ungdom (upp till 18 år), 80:- för vuxen

Domare: Adnan Tongur & Joakim Amri Nilsson

Kommentar från bloggen: Lerum som vann sin grupp övertygande med ett stabilt spel rakt igenom. Är egentligen svaga på 00-sidan, men har en spetsig 02-kull som bär laget i många sekvenser. Kan missa något på sin fysik med tanke på sin låga medelålder, men har ett spel med boll som är svårstoppat. Warberg tog tredjeplatsen, ganska väntat bakom Pixbo och Lindås och har kanske en något svagare upplaga jämfört med de senare åren, där det främst är 00:erna som varit tongivande.

FBC Lerum:

Bästa poängplockare i gruppen: Joel Ekström, 38 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Victor Johansson, 18 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Elias Fischer, 12 minuter

Håll ögonen på: Victor Johansson – Född 2004, men tillhör en av landets bästa i den kullen. Har spring i benen deluxe och är jobbig att möta i sitt presspel. Målfarlig, skjuter bra och tar gärna mycket avslut.

Tränarkommentar, Anton Olofsson:  Tycker vi hanterar ”framgångarna” (ingenting är vunnet än) på ett bra sätt. Vi gör många bra saker och får till fina resultat så klart att vi ska få slå oss själva lite för bröstet emellanåt. Samtidigt så är det livsfarligt att glömma att det är ödmjukheten, noggrannheten och det hårda jobbet som gjort att vi är där vi är idag och tummar vi på det så kommer det inte vara lika kul.

Man får även komma ihåg att vi ännu inte stött på dem bästa JAS-lagen. Återigen så är vi ett väldigt ungt lag och när vi framöver stöter på de bästa 00-lagen kommer det ju givetvis bli väldigt tufft. Samtidigt med ”skillsen och smartnessen” vi besitter så är jag rätt övertygad att vi kommer kunna skaka även de lagen de dagar vi får en fullträff i prestationen vilket kommer behövas för att kunna utmana.

Warberg IBF:

Bästa poängplockare i gruppen: Elliot Björn, 23 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Edwin Körberg, 16 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Zeb Johnsson, 9 minuter

Håll ögonen på: Love Björklund – En av de yngre spelarna i laget, men som besitter väldigt mycket boll. Kan vara en av de spelarna som kan få gjort mycket med bollen och är mer av en framspelare än avslutare.

Tränarkommentar, Andreas Wahman: För vår del tycker jag seriespelet har varit både upp och ner. Många yngre spelare som fått testa på JAS-spel (-02:or) vilket är utvecklande. Tycker matcherna mot Pixbo i serien har varit bra men i övrigt finns det mer att ta ut av laget. Blir en tuff nöt att knäcka mot Lerum men vi är förberedda inför matchen.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar