JAS-bloggen
Inför match

H2H med Bengtsson/Perry: ”Skulle inte sitta fel att avgöra själv”

Stockholmsmöte väntar på tisdag, den sista av playoffmatcherna när Bele tar emot Täby, två lag som känner varandra bra sedan innan. Isak Bengtsson och Liam Perry säger följande inför matchen.

Om ni sammanfattar gruppspelet kort, vad säger ni om det?

Isak: Gruppspelet var lite upp och ner, vi gör två bra insatser mot AIK, vilket borde räckt till att ta förstaplatsen. Men tyvärr gör vi även några sämre insatser och tappar poäng i matcher där vi inte borde tappa poäng.

Liam: Vårt mål var att ta oss till playoff innan säsongen och i vår grupp så blev det snabbt ganska tydligt vilka tre lag som skulle gå vidare till playoff. Det gjorde att vi kände att det var möjligt att knipa förstaplatsen men vi räckte inte hela vägen fram. Förövrigt så har vi haft många nya spelare i laget som inte spelade förra året och därför har fokus varit på att bygga upp en bra sammanhållning och förbereda oss så bra som möjligt inför playoff.

Om vi ser till stundande match, vilka nycklar tror ni blir viktiga?

Isak: Det är inget okänt att det finns historia och rivalitet mellan Bele Barkarby och Täby, så jag tror på en hård match med mycket känslor. En nyckel kommer därför att vara vilket lag som hanterar det bäst. Sen som vilket annan match som helst handlar det mycket om inställningen och vilket lag som vill det mest.

Liam:  Bele är ett lag som vi har mött många gånger och har koll på. De är ett bra lag med många duktiga spelare som vi måste se upp med. Nyckeln för oss kommer vara att våga göra det vi är bra på och spela vårt spel.

Om ni ser till er egen roll, vad vill ni bidra med i en sådan här match?

Isak: Den här säsongen har jag haft mer defensivt ansvar jämfört med tidigare säsonger, då jag varit mer av en poängspelare. Så jag vill bidra mycket defensivt men kan förhoppningsvis även göra lite poäng. Dessutom är detta min 4:e JAS-säsong och jag har spelat playoff i samtliga säsonger, så jag har erfarenheten och det hoppas jag kunna dela med mig av till övriga spelare i laget, framförallt de som inte varit med om liknande matcher tidigare.

Liam: Jag är ju främst en målskytt och därför vill jag självklart bidra med mål som tar oss vidare. Det viktigaste är dock att laget vinner och att vi går vidare, vinner vi och jag går mållös så är det lugnt för mig. Annars så hoppas jag kunna bidra med erfarenhet till dom killarna i laget som inte har upplevt sånna här matcher förut och få dom att våga lira sitt eget spel och prestera så bra de kan.

Till sist, vem avgör en tight tillställning om det skulle bli så?

Isak:S kulle definitivt inte sitta fel att själv kliva fram och avgöra en match som denna i mitt sista JAS-år, extra kul vore de att göra det mot Täby😉.

Liam: Jag hoppas ju självklart att jag själv skulle kunna kliva fram och avgöra, men annars skulle jag säga Alexander Svanold, han gillar att avgöra i slutsekundrarna mot Bele.

Guiden till matchen finner ni här!

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar