JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Bele Barkarby IF IBF – Täby FC

Stockholmsderby väntar, men först nästa tisdag då Bele tar emot Täby på hemmaplan.

Bele Barkarby IF IBF – Täby FC

Dag: Tisdag, 4/2

Matchstart: 19.20, Jakobergs Sporthall

Inträde: 50:-

Domare: David Berger & Tobias Berger

Kommentar från bloggen: Bele var ju minuter ifrån att slå ut RIG förra året vilket var klart imponerande. Man gick även långt i USM och stod för en stark säsong rakt igenom. Man har behållt stora delar av truppen i år, även om Jesper Andersson och Anton Ostella är två tunga tapp. Här blir det ett rent Stockholmsderby där Täby står för motståndet, ett lag som tog andraplatsen i en hyfsat svag grupp. Där har flera 00:er sin sista chans, men på pappret är man ett svagare lag.

Bele Barkarby IF IBF:

Bästa poängplockare i gruppen: Oscar Kristensen, 54 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Hjalmar Hjorth, 24 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Oliver Appelqvist, 20 minuter

Håll ögonen på: Hjalmar Hjorth – Righfattade sniper som hade kvalité nog att komma in på RIG. Har knappt spela någon seniorinnebandy i år, men blir med sin målfarlighet ett stort hot.

Tränarkommentar, Marcus Bengtsson: Jag tycker att vi har gjort ett stabilt gruppspel spelmässigt med flera bra insatser. Vi har dock också gjort några betydligt sämre insatser vilket resulterade i att vi inte vann gruppen och det är vi såklart inte nöjda med. Nu ställs vi mot Täby i playoff vilket är ett lag som vi redan har mött ett flertal gånger den här säsongen i serier utanför Jas. Vi vet att det brukar vara jämna tuffa matcher och den här drabbningen lär inte bli annorlunda. Det kommer krävas att vi presterar på topp för att vi ska ta oss vidare till playoff 2.

En spelare att hålla ett extra öga på i denna match är våran målvakt Oliver Appelqvist som alltid är väldigt stabil och har de senaste två säsongerna klivit fram som en matchvinnande målvakt.

Täby FC:

Bästa poängplockare i gruppen: Liam Perry, 23 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Liam Perry, 15 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Pavel Hussein, 16 minuter

Håll ögonen på: Liam Perry – Meriter från VM med Australien. Poängbäst i laget trots att han missat ett par matcher. Är den som kommer se till att hålla liv i den här matchen med sina offensiva kvalitéer.

Tränarkommentar, Rasmus Malmsten: Gruppspelet har blandat och gett. Segern på hemmaplan med 4-2 mot Sirius är en klar topp och ett styrkebesked medan dubbla förluster mot Offensiv Lidingö tyder på motsatsen.

Vi i Täby FC och jag som tränare tror mycket på laget, vi vet att vi i våra bättre stunder kan slå alla lag men också att det kommer krävas enormt mycket av oss för att nå Innebandyfesten. Nästa match är mot Bele Barkarby som vi spelat 3 matcher mot denna säsong, förlust mot dem i DM sedan ett kryss och en seger i serien där vi senast knep samtliga tre poäng efter ett magiskt avgörande i matchens sista sekund. Matchen senast mot Bele ger oss ett mentalt övertag och vi visade då att vi är bättre än dem sett över 60 minuter innebandy. Nu ska det bli kul att få visa det på nytt!

I playoff-matchen bör publiken hålla ett extra öga på Täbys nummer 74 Alexander Svanold, senast mot Bele gjorde han 4 mål varav tre i boxplay samt det sista matchavgörande. Han har också haft en stor roll i Täbys A-lag som har kört över hela division 1 Östra.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar