JAS-bloggen
Inför match

H2H med Bäckström/Lingmerth: ”Vårt bästa år ligger framför oss”

Ingarö tar emot Ledberg i en förväntad välfylld hall under söndagen. Axel Bäckström i hemmalaget och Filip Lingmerth i Ledberg säger såhär inför matchen som stundar.

Det är två relativt unga lag på planen. Känner ni att det här är ”ert” år eller att ni ska vara som bäst kanske nästkommande säsong?

Axel: Vi är ju precis som du säger en trupp med låg medelålder och många räknar med att vårt bästa år ligger framför oss, men med tanke på kvalitén i laget ser jag inte varför denna säsong inte skulle kunna bli vår.

Filip: Ska jag se det från lagets perspektiv så är det i år vi ska lyckas. Vi har ett par duktiga 00er i truppen som gör sitt sista år i JAS. Sen tappar vi även våra tongivande 03or i Samuel Dahlberg Demir och Melker Hemmingberg till Falun nästa säsong som annars hade varit väldigt viktiga i ett lagbygge till nästa års JAS. Vi tappar även Wille Malm till RIG vilket är ett tungt bortfall. Så självklart hoppas jag och vi på att i år ska vara vårat år och vi kommer göra allt i vår makt för att ta oss så långt som möjligt så får vi se hur långt det bär!

Om vi ser till gruppspelet, vad i spelet är ni mest nöjda med som ni kan ta med er?

Axel: Vi har genom hela gruppspelet öst in mål, vilket vi givetvis tar med oss. En annan sak som varit lyckat är att vi gått på mycket folk i majoriteten av matcherna, vilket ger en trygghet inför stundande play-off.

Filip: Senaste månaderna har vi hittat rätt gällande det mesta i spelet. Vi har tre bra kedjor som jag tycker håller hög klass alla tre och i jämförelse med i början av säsongen så har vi hittat en mycket bättre kontinuitet och trygghet i laget och spelet. Vilket har resulterat i en väldigt bra avslutning på grundserien som slutligen gav oss den tredje playoff platsen! Vi sliter för varandra och det är väll just det som ska känneteckna oss i kommande playoff som jag hoppas vi tar med oss från grundserien. Sen vill vi självklart bjuda på lite finlir med.

Era motståndare, vad vet ni om dem och vad förväntar ni er?

Axel: Generellt sätt känner vi inte till så mycket mer än att även dem har en relativt ung trupp som liksom oss gått bra framåt. Ledberg placerades i en rätt mycket tuffare grupp än vad vi gjorde och fick därmed sättas på prov ordentligt, detta har inte vi fått göra på samma sätt den här säsongen och jag tror därför på en väldigt tuff och fartfylld drabbning.

Filip: Helt ärligt så har jag rätt dålig koll. Vet att dom har en farlig poänggörare i Liam Åström som vi lär få se upp för. Känner till några 02 grabbar från mötet med Stockholm i SDF-SM men inte mer än så tyvärr. Förhoppningsvis så har våra coacher mer koll än jag på våra kommande motståndare!

Vem i laget skulle ni säga är en typisk matchvinnare om det skulle behövas?

Axel: Vi har ju vår egna superstar som mer än gärna kliver fram när det gäller, Liam ”Limmet” Åström.

Filip: En riktig matchvinnare hittar ni i Robban (Robert Cheeseman). Tryckte in den otroligt viktiga kvitteringen mot Linköping med en sekund kvar att spela. Han har även öst in mål i JAS denna säsongen och har en förmåga att trycka dit bollen när möjligheten ges. Jag tror även att Melker Hemmingberg kan kliva fram och avgöra matcher.

Guiden inför matchen finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar