JAS-bloggen
Intervjuer

Matchguide Ingarö IF – Ledberg IBF

Ingarö IF tar emot Ledberg på hemmaplan, två lag som förväntas spela med en del fart och som säkerligen kan bli en sevärd match.

Ingarö IF – Ledberg IBF 

Dag: Söndag, 31/3

Matchstart: 17.30, Ingarö Sporthall

Inträde: Gratis

Domare: Alexander Sommensjö & Jonas Håmark

Kommentar från bloggen: Ingarö vann ju sin grupp under fjolåret, men hade då flertalet starka 99-kort. Inför årets säsong så har man byggt om lite och lyft in mycket unga spelare födda 2002-2003. Resultat blev det direkt, även om man kanske inte riktigt hade väntat sig det, samtidigt som ”rätt” spelare har fortsatt levererat. Man lär bli än starkare nästa år. På andra sidan står Ledberg, ett lag som kämpat sig igenom gruppspelet, men som besitter mycket kvalité rakt över i truppen vilket man visade i USM under fjolåret. Känns som en spännande samt jämn fight.

Ingarö IF:

Bästa poängplockare i gruppen: Liam Åström, 54 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Liam Åström, 24 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Fredrik Hjelm & Pontus Wallin, 8 minuter

Håll ögonen på: Liam Åström – Lagets fixstjärna som även gått starkt i division 1. Har en skön touch på bollen och är en lirare där han gärna suger in boll för att sedan hitta passningar eller avslut. Varit inblandad i lite skön hets på sociala medier vilket självklart är lite extra intressant!

Tränarkommentar, Niklas Mattsson: Med en stomme av spelare födda 2002-2003 (juniorallsvenskans yngsta trupp?) och en medelålder på 16,5 år så gick vi in i årets JAS säsong i tron om att denna säsong skulle bli mycket av ”se och lära” och den uttalade målsättningen innan säsongen var att samla på oss erfarenhet till de kommande två säsongerna då denna trupp ska ha sin peak. Men med en väldigt bra balanserad trupp och en bra mix av talangfulla spets- och lagspelare så blev resan fram till seriesegern i grupp E tillslut förvånansvärt enkel. Vi har under årets seriespel endast två uddamålsförluster, en oavgjord och elva segrar, en fantastisk bedrift av det här unga laget att prestera bra innebandy vecka efter vecka!

Nu väntar dock betydligt tuffare motstånd i form av Ledberg IBF i playoff 1 och vår uppgift i ledarstaben blir nu att ingjuta mod och se till att laget inte fallit in i någon form av falsk trygghet och tror att man är världsmästare p.g.a. ett bra genomfört seriespel.

Ska vi ha någon chans mot Ledberg, ett lag som innehåller en mängd H1 spelare och som vi har stor respekt för, så gäller det att samtliga startspelare hos oss har en bra dag och presterar på topp. Vi ser med tillförsikt fram emot denna kvalmatch och med en fullsatt sporthall i ryggen så kommer vi att sälja oss dyrt. En spelare att hålla ögonen extra på under playoffmatchen är vår superstar, Liam Åström, som gjorde hela 54 poäng under seriespelet. En avig spelare som inte drar sig för att bjuda publiken på det där lilla extra.

Ledberg IBF:

Bästa poängplockare i gruppen: Melker Hemmingberg, 46 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Melker Hemmingberg, 29 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Eddie Holgersson, 10 minuter

Håll ögonen på: Samuel Dahlberg Demir – Ytterligare en av alla sköna 03.er man har i det här gänget, där han tillsammans med Hemmingberg, Malm och Falebrant är några av de mest framtstående. Rightad kraftfull spelare med riktigt bra teknik och blick för spelet.

Tränarkommentar, Fredrik Hemmingberg: Efter en lite trevande start tog vi tag i taktpinnen och lite turligt lyckades vi kryssa mot Linköping i fjärde sista omgående. Därefter har vi avslutat starkt med tre segrar mot bla Nykvarn och Salem. Vi går in starka i play off men självförtroende från både i JAS och avancemang till Allsvenska kvalet.

Vi möter en klar gruppsegrare i Ingarö där det kommer bli en tight bortamatch men vi siktar på vinst och ett vidare spel i play off 2. Vi vill framhålla vårt starka och tighta försvarspel som mot slutet har varit klart vägvinnande. Poängligavinnaren Melker Hemmingberg bör nog våra motståndare ha koll på.

//Rasmus

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar