JAS-bloggen
Inför match

H2H med Sölve/Hemmingberg: ”Vi vet vad som krävs för att vinna”

Två grupptvåor ställs mot varandra när Lund tar emot storlaget Jönköping. Pontus Sölve i hemmalaget och Olle Hemminberg i JIK, två spelare födda 2000, säger följande inför matchen.

Ni kommer från ett precis avsluta gruppspel. Vad tycker ni om det?

Pontus: Jag tycker vi har blandat och gett ganska mycket. Spelat bra mot topplagen men varit nära på att tappa onödiga poäng mot lagen lägre i tabellen. Men innan säsongen startade trodde jag inte att vi endast skulle förlora 2 matcher så i stort är jag nöjd med vårt gruppspel!

Olle: Gruppspelet har varit helt okej, lite svajigt till och från men jag tycker att när vi kommit upp i nivå har vi varit bra. Annars är det skönt att dem viktiga matcherna drar igång nu så vi ser fram emot det som komma skall.

Playoff är alltid speciellt. Vad har fokus legat på under den sista tiden?

Pontus: Klart är det något extra när det är vinna eller försvinna, men ska bli en rolig match! Lägger inte fokus på något speciellt utan vi kör på som vi gjort under säsongen.

Olle: Vårt fokus senaste veckorna har legat på att säkra vår slutspelsplats, efter det har vi försökt hitta rätt i femmorna o slipat på lite detaljer för att komma så förberedda som möjligt inför matchen.

Era motståndare, vad vet ni om dem och deras förväntade styrkor?

Pontus: Mött dem någon enstaka gång och har väl koll på några spelare. Bland annat har de ju några extra vassa lirare som fått testa på i ssl, men annars tror jag de har ett ganska brett lag!

Olle: Ska ärligt säga att jag inte har jättebra koll på Lund men när man kollar på tabellen så snittar dem nästan 8 mål per match och har ett par gubbar i toppen att poängligan så offensiva verkar dem vara.

Ser ni att det finns något lag som får bära favoritskapet här i matchen?

Pontus: De flesta ser väl Jönköping som segrare, vissa ser de som självklart. Men jag tycker inte vi ska lämna över allt favoritskap på JIK, i våra bästa stunder är vi svåra att slå!

Olle: Allt kan hända i viktiga matcher men vi i JIK har rutin från dessa matcher och vi vet vad som krävs för att vinna. Jag hoppas att vi gör en bra match så får vi se hur långt det räcker

Matchguiden till matchen finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar