JAS-bloggen
Inför match

Matchguide IBK Lund – Jönköpings IK Ungdom

En av de mest dominerande föreningarna på senare år i JAS-sammanhang har varit JIK, som nu ställs mot Lund på bortaplan i playoff 1.

IBK Lund – Jönköpings IK Ungdom

Dag: Söndag, 31/3

Matchstart: 15.00, ILSK

Inträde: 50:-

Domare: David Dornlöv & Erik Hindemith

Kommentar från bloggen: Lund har de senaste åren varit en klart positiv överraskning ett par gånger om. Förra året så fick man in ett par spelare från Malmhaug som gjorde stor nytta och nu är det 00:erna spetsat med ett par 02:er som gör nyttan. Vann en avgörande match mot Åstorp och knep andraplatsen. Jönköpings totaldominans kanske har börja avta något då man inte har riktigt lika starka kullar som man hade under 95-98. Man är dock fortsatt ett starkt lag och även om det inleddes lite skakigt i år så har man växlat upp ordentligt och blir återigen att räkna med. 

IBK Lund: 

Bästa poängplockare i gruppen: Elias Persson, 52 poäng 

Bästa målskytt i gruppen: Henrik Hedberg & Jonathan Delin, 28 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Elvis Holm, 26 minuter 

Håll ögonen på: Elvis Holm – En av de yngre spelarna som gjort en fin JAS-säsong vilken är hans andra. Bra fysiskt, teknisk och besitter ett bra skott. 

Tränarkommentar, Pontus Christensson: Efter ett tufft och jämnt gruppspel, där vi slutade på andraplats efter målskillnad, ställs vi nu mot Jönköping. Trots att vi haft en god form hela säsongen och bara förlorat två matcher kommer detta bli en riktig prövning – troligtvis säsongens tuffaste! Vi vet inte mycket om motståndet mer än att de spetsar laget med SSL-kompetens.

Värt att hålla ett litet extra öga på i matchen är Simon Jönsson, trots att han bara är född 2003 och är yngst i laget tar han stort ansvar och för sin femma framåt.

Jönköpings IK Ungdom: 

Bästa poängplockare i gruppen: Olle Hemmingberg, 27 poäng 

Bästa målskytt i gruppen: William Nilsson, 17 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: William Nilsson & Olle Hemmingberg, 6 minuter 

Håll ögonen på: Hannes Nyström – Nyförvärvet född 2003 har klivit rakt in och levererat utan några tvivel. Spelar med en härlig intensitet och likt många andra yngre spelare så finns det en härlig inställning att vilja leverera till varje pris. 

Tränarkommentar, Oliver Gotsig: Angående gruppspelet har det för vår gått över förväntan med tanke på förutsättningarna. Jag själv hoppade på uppdraget att bli huvudtränare ganska sent och hann bara med två träningar innan första matchen. Förutom det så var det ju som bekant en turbulent tid för A-laget i början av säsongen, vilket gjorde att flera tänkta JAS-spelare fick större roller där och inte kunde medverka så mycket i jas. Så om man har det i åtanke är jag nöjd över vår placering, även om målet såklart alltid har varit att gå vidare.

Framöver blir det väldigt spännande. Nu när både A-laget och div1-laget har spelat färdigt kan vi träna ihop oss ordentligt nu kommande veckor och ta ut det starkaste laget till första play-off 1, så det blir väldigt intressant.

Och en spelare att hålla ögonen lite extra på är Hannes Nyström. Han är född 03 och öser in poäng, så där har vi en kommande stjärna. Även A-lagsspelarna Joel Nyström och Edvin Skogward är såklart extra sevärda, men de känner ju innebandysverige redan till sen innan på ett annat sätt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar