JAS-bloggen
Inför match

H2H med Selemark/Nordmark: ”Vi har en väldigt liten trupp – 9 pers”

Efter Nacka Wallenstams avancemang till andra rundan i SSL-kvalet så ska Nacka försöka ta sig till Innebandyfesten i JAS där man stöter på Rönnby. Demi Selemark från Nacka och Filippa Nordmark från Rönnby säger följande inför fighten.

Ni har precis spelat klart ert gruppspel. Vad tycker ni om de matcherna ni spelat?

Demi: Tycker att hela gruppen har varit jämn och målsnål. Ingen match har varit den andra lik men det har varit riktiga krigarmatcher.

Filippa: Vi känns stabila, har bra lagmoral och våran formkurva går uppåt. Matcherna har varit tuffa men roliga med tufft motstånd. Vi känner oss redo för play-off.

Vad för positiva styrkor har ni jobbat fram som ni tycker att ni har en fördel av nu när det vankas playoff?

Demi:  Vi har en väldigt liten trupp på mer eller mindre 9 pers så vi har blivit väldigt tajta snabbt och litar på varandra, vilket har visat sig i hur vi jobbar plan, framförallt i försvar. Tror detta kan vara till en fördel nu i slutspelet

Filippa: Vi har fått upp våran kämpaglöd och lagmoral samt att vi har höjt våran lägstanivå och ser det som en styrka att alltid få fram maxprestationen av laget. Sen har vi även fått bra förstärkning från laget under oss vilket är kul och bra.

Man brukar ibland prata om favoritskap. Ser ni att det finns någon i den här matchen?

Demi: Jag vet inte om det finns en favorit, tror inte att vi är favoriterna just på grund av att vi är så få. Men och andra sidan trodde ingen att vi skulle gå till playoff och givet Nackas tidigare framgångar så kanske vi nu har fler som tror på oss.

Filippa: Vi ser oss som underdogs och vad vi har hört så är Nacka starka och spelskickliga.

Vem i laget iklär sig en matchvinnarroll om det behövs?

Demi: Jag skulle säga att våra målvakter har varit riktigt avgörande i många lägen och räddat oss. Sen vet alla att Blom kan trampa på och hänga ett par på kort tid.

Filippa: Jag tycker våran målvakt Wilma Käck Andersson som är en riktigt grym målvakt och kan verkligen stänga en match åt oss. Det känns tryggt att ha henne i mål!

Guiden till matchen finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar