JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Nacka Wallenstam IBK – Rönnby Västerås IBK Ungdom

En av de senaste årens stora dominanter på damsidan är Nacka Wallenstam, som har gått från en outsider under första året till att bli en riktig stormakt och man håller även på att spela upp sig i SSL på damsidan. Nu tar man emot Rönnby på hemmaplan som knep en andraplats i sin grupp.

Nacka Wallenstam IBK – Rönnby Västerås IBK Ungdom

Dag: Lördag, 30/3

Matchstart: 16.00, Ormingehallen  

Inträde: Gratis

Domare: Johannes Ekenberg & Stefani Blanque

Kommentar från bloggen: Nacka har ju varit en framgångsfaktor de senaste åren och man håller även på att genomföra något stort på seniorsidan i föreningen. Denna säsongen har man brottats med en klart tunnare trupp, men trots att man lyckats krångla sig till slutspel så är känslan att man är något svagare. Efter en tuffare säsong under fjolåret så har Rönnby studsat tillbaka i år och med en lite marginal tog man en plats i slutspelet. Man har genomfört en generationsväxling, men ska alltid vara ett lag att räkna med i dessa sammanhang. 

Nacka Wallenstam IBK: 

Bästa poängplockare i gruppen: Philippa Blom, 22 poäng 

Bästa målskytt i gruppen: Philippa Blom, 20 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Linnea Eriksson, 6 minuter 

Håll ögonen på: Zita Holmsved Thott – En back med ett klart godkänt poängsnitt som fick chansen i U19-sammanhang här senast på Bosön. Spelskicklig back som har ett öga för härliga passningar och som gärna är delaktig och fyller på. Lär matchas hårt nu i slutspelet. 

Tränarkommentar, Fredrik Olsson:  Vi har under året haft en väldigt liten trupp. Innan säsongen drog igång så tappade vi ett par till fotbollen och ytterligare några valde att sluta. När sedan Amanda Klevbo drog sitt korsband i första matchen så var vi nere på 9+2 ordinarie spelare. Vi har hankat oss fram med hjälp av att låna in spelare till i stort sett varje match. Fotbolls och handbollsspelare samt några gamla som slutat. Trots detta vinner vi serien vilket är en smärre bragd. Nu är vi i play-off och det ser vi som ren bonus. Vi behöver nog göra vår livs match för att ta oss till festen men vem vet…. det kanske dyker upp några talanger som gör skillnad lagom till lördag.

Jag tycker man ska titta lite extra på vår kapten Zita Holmsved Thott. Hon bär laget med sina snabba fötter, sin teknik och sitt lugna ledarskap.

Rönnby Västerås IBK Ungdom: 

Bästa poängplockare i gruppen: Elin Stillman, 20 poäng 

Bästa målskytt i gruppen: Elin Stillman, 12 mål 

Mest utvisade spelare i gruppen: Elin Hellström, 10 minuter 

Håll ögonen på: Elin Stillman – En av lagets yngre spelare, född 2003 som ändå spelade SDF-SM i år. En righfattad forward som är avig och duktig på att komma till avslut i olika ytor. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar