JAS-bloggen
Inför match

H2H med Balzano/Plogner: ”De har imponerat på oss”

Åkersberga kommer efter sin gruppvinst ta emot IKSU under lördagen. Isabel Balzano från Åkersberga och Agnes Plogner från IKSU säger följande inför matchen.

Ni har precis spelat klart ert gruppspel. Vad tycker ni om de matcherna ni spelat?

Isabel: Jag tycker att serien har hållt en hög nivå. Vi har fått möta många duktiga lag och matcherna har varit jämna och tajta fighter. Det var ett tajt gruppspel som avgjordes in i det sista och att vi har fått möta bra lag i gruppen har gjort oss extra redo inför mötet mot IKSU.

Agnes: Matcherna i serien har bjudit på varierat motstånd bland annat RIG och Örnsköldsvik , det har varit lärorikt och roliga matcher och vi som lag har utvecklats under säsongen.

Vad för positiva styrkor har ni jobbat fram som ni tycker att ni har en fördel av nu när det vankas playoff?

Isabel: Vi har jobbat mycket på att spelat ihop truppen, då vi har fått in många nya denna säsong. Detta gör oss samspelta inför playoff. Vi har även jobbat fram en positiv stämning och energi som finns med både på och av plan. Utöver detta har vi även jobbat mycket på vår defensiv, vilket också märks på den målskillnaden vi hade i gruppspelet. Något som har varit starkt bidragande till vår starka defensiv är vår fantastiska målvakt, Isa-Marie Carsbo.

Agnes: Vi har en bred trupp där alla är beredda att bidra med sina styrkor och visa 100%. Vi peppar varandra med bra energi och alla gör sitt bästa.

Man brukar ibland prata om favoritskap. Ser ni att det finns någon i den här matchen?

Isabel: Jag måste ge IKSU favoritskapet i denna match. De har imponerat på oss och gjorde en mycket bra insats i sina matcher mot RIG och andra lag i sin serie.

Agnes: Det finns säkert favoritskap i den här matchen men jag skulle säga att jag tror att det kommer att bli en jämn match. Vi siktar alltid på att det står 0-0 på tavlan.

Vem i laget iklär sig en matchvinnarroll om det behövs?

Isabel: Vi har flera spelare som kan kliva fram och avgöra en match. Många av våra allsvenska spelare kan ta den rollen, men oftast gör vi det tillsammans som ett lag.

Agnes: Självklart känns det bra att ha med sig en sån spelare som Maja Viström som har en stor roll i vårat lag men alla är beredd att kliva fram och göra sitt bästa, tillsammans som ett lag.

Guiden till matchen finner ni här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar