JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Åkersberga IBF – IKSU/IKSU Ungdom

Stockholmslaget Åkersberga som vann sin grupp, får ta emot IKSU i sin playoffmatch.

Åkersberga IBF – IKSU/IKSU Ungdom

Dag: Lördag, 30/3

Matchstart: 13.30, Åkersberga Sporthall A

Inträde: 20:-

Domare: Christian Högberg & Tobias Ekmark

Kommentar från bloggen: Åkersberga har de senaste åren inte konkurrerat i toppstriderna, men nyförvärven av Berggren och Baizano under fjolåret är självklart orsaker som är bidragande. Dessa två spelade två respektive tre matcher förra året, jämfört med de tio man spelat i år. IKSU var framme och utmanade om guldet förra året, men nådde inte hela vägen. Trots att man tappat Nellie Öhgren och Sanja Johansson så har man ersatt luckorna bra och har faktiskt slagit RIG den här säsongen vilket är klart meriterande. Det är fortsatt fler 03:er som levererar och två av dem lämnar på nytt för RIG nästa säsong och är säkert sugna på att avsluta starkt här.

Åkersberga IBF:

Bästa poängplockare i gruppen: Isabel Baizano, 18 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Melinda Berggren, 9 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Isabel Baizano, 6 minuter

Håll ögonen på: Melinda Berggren – En duktig forward som gör sin andra säsong i Åkersberga. Har en fin teknik och är svår att komma åt för sina motståndare.

Tränarkommentar, Andreas Berglind: Vår grupp ser jag nog som den tuffaste gruppen av samtliga då Stockholmslagen står sig väldigt bra i Sverige, men att två av dom bästa lagen hittar man i samma grupp A (IKSU & RIG Umeå)

Vi hade en väldigt bra grupp där Bele/Barkarby och fram för allt Täby var favoriter innan att gå vidare och jag tycker nästan att vilket lag som helst av topp 5 lagen kunde gå vidare , men att vi var genomgående det bättre laget och kom väl rättvist 1:a i gruppen.

Nu väntar giganterna IKSU i playoff som kommer bli den tuffaste matchen då vi ställs mot favoriterna enligt mig, då dom är ett bättre lag en RIG Umeå av det jag har sett från deras matcher. Men vi är också ett bra lag och skulle nog säga att vi är topp 4 i Sverige då vi vann tuffa Stockholms gruppen och Dj 1 i Stockholm , samt dubbla guld i Storvreta Cupen  och laget som vinner den här matchen kommer komma topp 3 tillsammans med RIG Umeå & IBK Lund. Tjej att hålla koll på: Vi är en lagmaskin så det är den tjejen som ni får hålla koll på.

IKSU/IKSU Ungdom:

Bästa poängplockare i gruppen: Amanda Strömberg, 22 poäng

Bästa målskytt i gruppen: Amanda Strömberg, 16 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Kajsa Lindmark, 7 minuter

Håll ögonen på: Moa Johnasson – Har inte spelat jättemycket i JAS, men gjorde ett starkt SDF-SM och är en ständig startpjäs i Allsvenskan. En duktig center med styrkor i positionsspelet, förmågan att läsa spelet och bra fart i sitt spel.

Tränarkommentar, Andre Jernberg: Vi slutade två i vår grupp på samma poäng men sämre målskillnad än RIG lite surt men men vi har egentligen bara gjort en mindre bra match i serien och det var mot Örnsköldsvik borta blev kostsamt när vi nu får en svår bortamatch i kvalet mot Åkersberga men vi har en bra trupp med många duktiga spelare så vi ska bara fixa matchen på Lördag och ta oss till Festen. Maja Viström från vårt Elit-lag är alltid sevärd och nyttig för laget både på och utanför planen men även Moa Johansson som tog sig med i Allstar-team på SDF-SM är en smart Center med en ruggig fart. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar