JAS-bloggen
Intervjuer

Mellanåret blev succé: ”Det var oerhört överraskande”

Utöver att man klarat sig kvar i SSL med sitt A-lag så har även Örebro skördat framgångar i JAS där man tagit sig till avgörandet i Uppsala.

Två år i rad har Örebro fallit i playoff mot Djurgården samt Linköping och därmed inte fått chansen att spela på Innebandyfesten. – Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag vi har haft lite otur när vi väl kommit till matcherna. Vi har fått möta bra motstånd båda åren och vi har drabbats av sjukdomar på nyckelspelare båda åren, säger Isac Hjelm till bloggen.

Inför den här säsongen så tappade man flera tunga namn födda 1998 som bland annat Olle Åhman och Emil Lundmark, men även den yngre Lundmark som gick till Falun och SSL. – Truppen inför säsongen kändes lite svagare än vad jag har varit med om dem två åren innan. Men vi har vetat att vi har haft en bra spets på truppen i år.

Örebro hamnade i F-gruppen tillsammans med Lillån, Karlstad och Västerås bland annat. – Vi visste att det skulle bli ett tufft år i år vilket det också blev. Vi vet att Lillån och Karlstad har en stark 99-kull, men sedan blev även Skoghall mycket starkare än väntat när dem fick in ett par spelare från Karlstad. Så vi visste på förhand att det skulle bli ett tufft år för oss.

Örebro var länge pressat och det var just i den sista matchen mot Skoghall som man lyckades säkra slutspelsplatsen. – Det var oerhört överraskande men även otroligt roligt och utvecklande för hela vår grupp att vi gick vidare från gruppen. Detta året skulle bli lite av ett mellan år för oss eftersom att vi bara har 2 stycken 99-or i truppen och vi hade en så pass stark grupp med 98-or inklusive Malte Lundmark förra året som försvann inför detta år. Men vi har visat att vi har en bra ungdomsverksamhet med många bra spelare på framgång som har täckt upp bra efter tappen från förra året.

I första playoffomgången väntade Salem på bortaplan som efter sin andraplats bakom Nykvarn gällde som favorit i mångas ögon, men där Örebro ”skrällde” och vann. – Salem var på förhand ett väldigt tufft lag att få möta men vi visste att inget var omöjligt, vi åkte upp som lite underdogs och gjorde vår grej och jag tror att Salem inte riktigt var med på hur bra vi faktiskt var. Vi gör en bra match rakt igenom och vi var aldrig riktigt oroliga även fast dem hade många bra spelare med Patrik Gustavsson i spetsen där.

I runda två så blev det på nytt en resa till Stockholm, men då skulle man möta Ingarö istället. Ingarö hade vunnit sin grupp före Djurgården och Farsta, men efter Örebros fina insats mot Salem så var det nog många som hade fått upp ögonen för laget igen. – Ett lag som vi på förhand inte hade någon koll på alls så vi gick in där som vilken match som helst. Många experter trodde på oss inför den matchen och vi visade helt enkelt att vi skulle till festen. Vi gör en bra match från början till slut. Vi var ändå lite underdogs även där eftersom att dem hade gått direkt från gruppspelet till playoff 2, det är något som jag tror passar oss väldigt bra för då kan vi prestera på den nivån vi själva vet att vi har och andra lag har inte riktigt varit med på att vi faktiskt har varit så bra som vi har varit.

När sedan lottningen för Innebandyfesten presenterades så hamnade Örebro tillsammans med RIG, Linköping och Ledberg. – Gruppen i festen är väldigt tuff med fyra bra lag som alla går för att gå vidare, RIG Umeå och Linköping får ses som lite favoriter i vår grupp men jag tror att både vi och Ledberg kan störa dem två lagen väldigt mycket. Det känns som att alla fyra lagen har en chans att gå vidare så jag tror att det kommer att avgöras i sista matchen.

Vilka vinner JAS?

– Jag tippar RIG Umeå som vinnare av JAS detta år.

LÄS MER: Guide för Örebro inför Festen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar