JAS-bloggen
Inför match

Guide inför Festen – Örebro

Örebro har efter ett par år utanför närvaro på Festen, tagit sig ditt på nytt för att slåss om guldet!

IBF Örebro:

För ett par år sedan så var Örebro ett starkt varumärke i just JAS när man två gånger om tog JAS-guld. Man har därefter inte varit dåliga, men inte lika dominanta på samma sätt. För två år sedan var man inte alls långt ifrån att knäppa en av det årets storfavoriter, Djurgården, på näsan och året därefter så var det Linköping som blev för starka i playoff 2. Förra året kändes det nästan som att laget hade sin största chans med Hannes Karlsson, Emil Lundmark, Olle Åhman, Viktor Nordén och Tim Lennartsson i laget.

Inför den här säsongen tappade man samtliga dessa (på grund av åldern), Malte Lundmark som skulle vara bärande valde gymnasium i Falun. In har man fått ett par yngre spelare från lokalkonkurenten ÖSK Ungdom där Joakim Andersson kanske varit den mest framstående, framförallt nu under slutspelet. Man hamnade i F-gruppen med motstånd som Lillån, Karlstad, Skoghall och Västerås, en helt okej grupp på många plan. I och med att Embretzens och Ruuds medverkan var sporadisk vissa matcher så har laget under gruppspelet blandat och gett emellanåt. Man kunde under inledningen förlora mot lag som Hagfors för att sedan växla upp allt eftersom. Man har förlorat mot både Karlstad och Lillån två gånger om och det som räddade laget i slutändan var att man slog just Skoghall i sista omgången i en tuff bortafight. Till sist slutade man på 11 segrar och fem förluster, siffror som visar just att man har blandat och gett en hel del och att man kanske även räddats av Skoghalls bristande form.

I playoff 1 så stötte man på Salem borta i Skogsängshallen. En tuff uppgift, men absolut inte omöjlig på något sätt och vis vilket man visade. Man lyckades lösa Salems försvarsspel och utöver de mer notoriska poänggörarna så var just Joakim Andersson framstående tillsammans med Isac Hjelm som stod för tre poäng vardera. Man vann med 7-11 och i playoff 2 väntade nästa Stockholmslag, gruppvinnaren Ingarö som tog hem D-gruppen före Djurgården och Farsta och som varit ett positivt inslag under säsongen. Även det blev till sist en ganska bekväm historia där man vann med 6-12 på bortaplan. I början av tredje perioden var matchen jämn efter att Örebro tagit en tidig ledning, men till sist ryckte man ifrån på nytt och säkrade segern.

På Festen så kommer Örebro få sällskap av RIG, Linköping och Ledberg. Efter ett starkt slutspel har man visat att man absolut kan störa lagen och även om RIG och till viss del Linköping får ses som favoriter så kan Örebro absolut störa.

Fakta:

Placering i gruppen: 3:an i grupp F

Poängsnitt:

Bästa poängplockare: Emil Ruud, 54 poäng

Mest mål: Jacob Embretzen, 31 mål

Mest assist: Emil Ruud, 37 assist

Mest utvisningsminuter: Isac Hjelm, William Ardejsö, Oskar Svanholm, Emil Saverstam, 4 minuter

En spelare att följa:

Joakim Andersson – Efter sitt fina slutspel är han absolut värd att nämna. En ung spelare som framförallt har näsa för målet och gillar att vara med när det verkligen blir tight och ska avgöras. Förmågan att finnas på rätt plats och en sådan spelare är guld värd.

Tränare Kenneth Ruud säger följande:

Hur skulle du sammanfatta JAS-säsongen hittills med ett par korta rader?

– Vi har jobbat långsiktigt många yngre har fått mycket speltid

Och det har lönat sig. En anledning att vi gått vidare.

Har årets JAS-säsong motsvarat era förväntningar?

– Långt över förväntan eftersom vi såg det som ett mellanår. Vi har

Spelat många bra utbildningsmatcher i serien mot bra motstånd

Som har utvecklat spelarna sett övertid.

Hur ser du på den gruppen ni lottats in i?

– En svår grupp med många bra lag och spelare som kommer att vara med och utveckla våra spelare.

Vilket lag ser du som favorit till att vinna turneringen?

– Jönköping.

Är det någon i ert lag som blir extra sevärd under Innebandyfesten?

– Svårt att inte säga Emil och Jacob E, men Jocke Andersson, 02:a. Kan vara en rysare för många.

7535838

Foto: Anna-Karin Lindholm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar