JAS-bloggen
Intervjuer

Väntar på formtoppen: ”Tycker vi har en nivå till som vi inte visat”

Efter att ha avancerat upp till Allsvenskan inför kommande säsong så väntar Innebandyfesten som en avslutning på året för RIG:s del.

Allt som oftast när RIG kliver in i något så medföljer en automatisk press i många former. – Tycker det fanns en press som vanligt eftersom vi har ett bra lag som bör prestera. Tycker vi har hanterat det bra hittills i år och använt den som en fördel och något som gör att vi alltid vill prestera bra, säger Gustav Wadell till bloggen.

Varje år så tillkommer ett gäng nya spelare och inför denna säsongen var det spelare födda 2001 som kom in i sin nya miljö. – Tycker de har gjort det bra, de har kommit in i laget bra och utvecklats mycket både som spelare och personer under kort tid. Alla har bidragit på ett väldigt bra sätt både på och utanför planen.

RIG spelade i A-gruppen, med motstånd som Gamla Stan, Umeå City och Timrå/Granlo, där man till sist gick helt rent i gruppen. – Tycker vi har gjort det bra och stabilt. Dock tycker jag vi har en nivå till som vi inte riktigt visat på JAS- matcherna hittills i år. Förhoppningsvis kommer vi plocka fram den under festen, vilket jag är ganska säker på att vi gör

I och med gruppsegern så stod man över playoff 1 och klev istället in i runda två. Där tog man emot Bele Barkarby och var länge illa ute, men lyckades till sist vända det. – Bele gjorde det bra mot oss och ledde med några mål. Vi har dock en extrem offensiv spets i laget som kunde lösa segern åt oss så det kändes ganska lugnt.

Vad har ni lagt fokus på efter just playoff 2?

– Efter playoff 2 har vi haft ett kval till allsvenskan att fokusera på så vi har inte haft så mycket tid att förbereda oss inför festen. Vi har dock spelat väldigt mycket innebandy och nu är kvalet över så från och med idag är det fullt fokus på att slipa på detaljer så vi kan prestera så bra som möjligt på festen.

Vad säger du om gruppen med Linköping, Ledberg och Örebro?

  • Har ingen jättekoll på lagen hittills förutom att jag har koll på några duktiga spelare i varje lag. Utifrån det tror jag det kommer bli en tuff och rolig grupp, men gör vi det vi ska har vi stor chans att bli gruppsegrare.

När frågan kommer om vilka som blir extra viktiga under Innebandyfesten så nämns några spelare i de bakre leden. – Många spelare är såklart viktiga för att ett lag ska prestera. Målvakter är dock alltid viktiga så att våra målvakter Kastengren och Crona forsätter prestera lika bra som de gjort hela säsongen blir viktigt. Annars är nog vår styrka främst att vi har väldigt många bra spelare så det är alltid någon som presterar extra bra!

25864105487_60df95cdf7_z

Foto: Stefan Grahn. 

LÄS MER: Guide för RIG inför Festen. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar