JAS-bloggen
Inför match

Guide inför Festen – RIG Umeå

RIG har en lyckad säsong bakom sig och kan fullända den med att även ta ett guld på Innebandyfesten där man har chansen.

RIG Umeå IBF:

Även om RIG har varit starka och flera år och ALLTID ska vara en guldfavorit så känns årets upplaga extra bra. 00:erna tillhör den klart starkaste gruppen i Sverige, 99:erna har tagit stora kliv och är tillräckligt bra för att bidra på väldigt många plan och på 01-sidan har man haft stor användning av en sådan som Marcus Peil framförallt.

Förra året hamnade man i den klart svagare gruppen på Innebandyfesten och efter tre raka segrar väntade Lindås i semifinalen. Förlust på straffar efter en sen kvittering i slutet av Lukas Sjöblom blev det och man slog sedan Sirius i matchen om tredjepris. Ett brons får ses som klart godkänt någonstans även om man alltid har som målsättning att vinna guld.

I år blev det som vanligt A-gruppen och i år hade man lag som Timrå/Granlo samt Dalen i gruppen vilket gjorde gruppen något större än vanligt. Väl där fanns det inget som kunde stoppa laget, utan 16 raka segrar blev det vilket ändå imponerar överlag. Dock är RIG det enda laget från A-gruppen som nått Festen så ett visst frågetecken för gruppens kvalité går det att sätta. Man har spelat ett par tighta matcher som man varit nära att tappa poäng i, t.ex. i premiären mot Sundsvall då man vann med uddamålet på bortaplan och man har även en uddamålsvinst mot Gimonäs.

Vinsten i sin tur ledde till att man stod över playoff 1 och skulle därefter möta vinnaren mellan Gävle och Bele Barkarby. Det blev Stockholmslaget Bele som tog sig upp till Umeå för att försöka knäppa RIG på näsan och efter ett tag trodde nog de flesta att det såg ut att gå. Gästerna ledde med 0-2 efter första, 1-4 efter andra, men sen i den tredje så la RIG i en extra växel och vände på steken. Man vann till sist med 8-6 och det var just spelare som Hampus Ahrén, Victor Wettergren och Lukas Sjöblom som gick i täten.

RIG har lottats in i grupp C tillsammans med Örebro, Linköping och Ledberg. Där får man gälla som klar favorit. Örebro har övertygat i slutspelet och kan nog slå ur underläge, där Ledberg även har en USM-klass att spela. Linköping som stod för ett starkt gruppspel får nog ses som utmanare.

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp A

Poängsnitt: 3

Bästa poängplockare: Lukas Sjöblom, 37 poäng

Mest mål: Lukas Sjöblom, 31 mål

Mest assist: Albin Hedstål, 27 assist
Mest utvisningsminuter: Isac Lindblad, 12 minuter

En spelare att följa:

Marcus Peil – Den righfattade forwarden som är en av de nya spelarna som fått mest förtroende. Rightad sniper som egentligen kan vara osynlig långa stunder, men ändå avgöra matcher från ingenstans. Bra på alla avslut och nyper gärna direkt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar