JAS-bloggen
Intervjuer

Storfavoriten: ”Bara roligt att spela med pressen”

RIG har som vanligt tagit sig fram till Innebandyfesten och detta har man denna gången lyckats med i dubbla klasser.

När RIG kliver in i en turnering eller match så har man allt som oftast ett favoritskap på sig redan från start som är klart befogat i de flesta sammanhang. En av dem som får leva med det är RIG-spelaren Maja Sund. – I början tyckte jag att det var lite jobbigt, och det är ingenting jag har upplevt speciellt ofta innan RIG-tiden. Men när man väl har börjat vänja sig vid pressen så är det bara roligt att spela med den, och jag tror att favoritskapet ger oss många fördelar under säsongen. Vi vet att alla lag kommer vilja slå oss, och det ger oss extra drivkraft att hela tiden spela så bra som möjligt! Samtidigt så är vi fortfarande väldigt ödmjuka och inser att ingenting kommer gratis, och vi vet att det krävs hårt jobb och goda vanor för att fortsätta hålla en hög nivå, säger Sund till bloggen.

Inför den här säsongen så tillkom det en ganska stor kull med 01:er. Hela nio stycken spelare inkom i laget vilket är något över det man brukar ta in. – Det tog ett tag att få in alla ordentligt i laget just eftersom vi tog in några fler än vanligt, men nu fungerar allting jättebra! Alla tjejer är jätteduktiga och det fungerar super både på och utanför plan. Dessutom så har vi en betydligt större trupp i år jämfört med förra året, och därför har vi möjlighet att spela med fyra femmor på nästan alla träningar. Så det är jättekul!

Just 01:erna har varit den givna stommen i JAS, där spelarna födda 2000 som Sund själv inte har deltagit i alla matcher. Laget har ju utöver JAS-matcherna även haft Allsvenskan att spela. – I och med att vi spelar i två serier så blir det mycket matcher under vissa perioder, och därför har det varit svårt för oss 00:or att spela alla matcher i både JAS och allsvenskan. Däremot så skulle jag inte säga att någon serie är mer prioriterad än någon annan, utan vi 00:or har ibland fått stå över även allsvenska matcher för att kunna spela i JAS.

Efter att ha vunnit gruppen i JAS så väntade förkval mot Örnsköldsvik som man klarade utan några större problem. Playoff spelades mot KAIS Mora, där man på hemmaplan vann med stabila 9-2. – Vi förberedde oss väldigt bra inför matchen och hade en tydlig matchplan som hela laget trodde på till 100%. I början av matchen var tempot lite lägre än vad vi ville, men vi var med från start och gav oss själva ett bra utgångsläge efter första perioden. Sedan fortsatte vi bara hålla fokus matchen igenom, och höjde även tempot. Det passade vårt spel bättre, och vi fick nöta vårt grundspel ordentligt. Vi tar med oss förberedelserna innan matchen, vår inställning och en del varianter som vi upptäckte fungerade!

RIG kommer i Uppsala spelas tillsammans med Nacka, Telge/Järna och Lindome, där en del är bekanta sedan tidigare.  Jag har inte jättebra koll på dem, men som sagt så är alla lag som har tagit sig så här långt riktigt duktiga. Jag tror och hoppas att gruppen blir tuff med jämna och roliga matcher! Nacka mötte vi även förra året, och de har många duktiga spelare! Det var en jämn match, och jag utgår ifrån att det kommer bli likadant i år mot de andra lagen.

Dock står man inför ett ”lyxproblem”, då man även har kvalificerat sig i DJ18-klassen och har därmed två lag i Uppsala. Där får man dock ta hjälp av spelarna födda 1999. – Till skillnad från förra året så har vi sagt att i år ska vi verkligen gå för två guld. Vi har en tillräckligt stor och bred trupp för att kunna köra fullt ut i båda klasserna, och det handlar mest om att spela smart och vila spelare när det finns möjlighet. Vi har två femmor som blir stommen i DJ18-laget, och sedan anpassar vi resten efter det!

Vilka tror du vinner JAS?
– Jag tycker att det är väldigt svårt att på förhand säga vilka som kommer gå längst, just eftersom alla lag är bra. Däremot så tror jag verkligen på oss, både för att vi har en väldigt bred trupp och för att vi är riktigt sugna på revansch efter att vi åkte ut i semifinalen förra året! Så jag tror att RIG vinner JAS-klassen!

40669789832_3882253338_z

Foto: Bo Grängsjö. 

LÄS MER: Guide för RIG inför Festen. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar