JAS-bloggen
Inför match

”Sista chansen” för Nyken: ”Bestämde oss att nu är det dags att lyckas”

Nykvarn har efter en fin säsong med bland annat avancemang till division 1, möjlighet att avsluta med ett JAS-guld om allting faller rätt.

Två år i rad har Nykvarn fallit i playoff, men i år när man mönstrar sin starkaste kull på länge så fanns det mycket revanschlusta. – Det är klart att det fanns en riktigt stor revanschlust i år när vi var så nära förra året och nu när det är vårt sista jas år, säger Viktor Wahlgren till bloggen.

Att man ser extra starka ut i år beror just på att kullen med spelare födda 1999 har varit en av föreningen drivande och mest lovande de sista åren och nu har man sin sista chans. – Ja lite så har vi känt nu när det har varit playoff och nu inför festen, det känns som att vi bestämde oss att nu är det dags att lyckas.

Nykvarn hamnade i en grupp med flera Stockholmslag bland annat samt Onyx. – På förhand kändes det som en jämnare grupp än förra säsongen, men lite sämre topplag, det var egentligen bara Salem som kändes som ett hot inför säsongen.

Gruppen gick man rakt igenom utan att tappa ett enda poäng i slutändan. – Det kändes som inför säsongen att topplagen inte fanns där direkt, så det var i stort sett bara Salem-matcherna som var jämna, de andra matcherna var det inte så mycket motstånd.

Playoff 1 blev en ganska avslagen historia då man mötte Farsta och kunde vinna den med hela 13-1. – Det blev en rätt så tråkig match tillslut, det blev rätt avslaget efter ungefär halva matchen. Vi spelade riktigt bra och Farsta slet på bra i början men när dom blev trötta så blev matchen avslagen.

I playoff 2 blev det betydligt tuffare när man stötte på Lillån och man var länge illa ute innan man kunde vända matchen. – Det blev en mycket tuffare match där Lillån var klart bättre och mycket hungrigare än oss hela första perioden, men när vi började få in bollarna i andra så kändes det som att vi tog över matchen helt och dom blev nervösa. Vi vet att har vi kontakt inför sista så är det inte många lag som orkar med oss, så vi fortsatte bara att trumma på i tredje och det gav utdelning.

Nykvarn har lottats in med Pixbo, Jönköping och KAIS Mora och ses av många som en favorit i både gruppen och i chansen att ta hem guldet. – Det är tre riktigt bra lag vi möter så det kommer bli viktigt att få med sig en vinst i första matchen för att  ha en bra känsla inför de andra matcherna.

Vilka vinner JAS?
– Nykvarn
!

LÄS MER: Guide för Nykvarn inför Festen. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar