JAS-bloggen
Inför match

Guide inför Festen – Nykvarn

Nykvarn har efter ett par års uttåg i playoff, tagit sig till hela Festen med en stark kull.

Nykvarns IF:

Efter ett par tunga respass i slutspelet mot bland annat Salem/Telge och JIK så skulle det här vara Nykvarns år. Stora delar av truppen är födda 1999 och det är just där man har många av sina klart lysande stjärnor, även om ett par 00:er absolut är med och bidrar. Förra året blev det alltså förlust mot JIK efter att man i runda ett hade slagit ut Warberg.

Förra året mötte Nykvarn lagen från Östergötland som Linköping, Ledberg och KFUM Norrköping. I år placerade man istället i Stockholmsgruppen mot lag som Salem, Huddinge, Älvsjö och Tullinge. På förhand en enklare grupp då det egentligen bara var Salem som var med i snacket om att kunna nå längre i ett playoff, alternativet till Festen.

Nykvarn motsvarade förväntningarna och tog 14 raka segrar. I ett par matcher har man varit relativt nära att kunna tappa poäng, men har i slutändan gjort det som krävs och det i sig är en oerhörd styrka överlag. Att kunna vinna även om man inte alltid är på topp.

Vinsten ledde till att man lottades mot trean i D-gruppen, en ganska tacksam lottning. Det blev Farsta som gästade Björkestahallen och fick storstryk med hela 13-1. Tuffare blev det i playoff 2 när man begav sig till Örebro för att möta Lillån som hade vunnit F-gruppen. Underläge med både 3-0 och 4-1 var det i den första perioden och där började nog många med telefonenen i handen undra vad som hände. Två snabba reducering gav dock liv i matchen och väl i den tredje perioden visade man sin klass och vände matchen. En tidig kvittering kom och därefter trummade man på och vann till sist med 8-11.

Nykvarn har hamnat i samma grupp som Jönköping, Pixbo och KAIS Mora. Laget har haft stämpeln som favoriter långa delar av säsongen och kommer få ha det här med. Tillsammans med JIK och Pixbo framförallt så ser man nog ut att göra upp om topplaceringarna.

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i E-gruppen

Poängsnitt: 3

Bästa poängplockare: Gustav Granlöf, 45 poäng

Mest mål: Gustav Granlöf, 28 mål

Mest assist: Viktor Wahlgren, 24 assist

Mest utvisningsminuter: Gustav Granlöf, 23 minuter

En spelare att följa:

Sebastian Thorberg – En spelare med fantastisk speed och framförallt en acceleration som är ruskigt imponerande. Flyger fram över planen och kombinerar det med bra teknik och ett bra avslut. Kanske sågs mer tidigare som en ”grovjobbare”, men är lika vass åt båda håll.

Tränare Sebastian Wahlgren säger följande:

Hur skulle du sammanfatta JAS-säsongen hittills med ett par korta rader?
– Säsongen hittills har varit bra. Vi har gjort det som vi skulle.

Har årets JAS-säsong motsvarat era förväntningar?
– Vår egna förväntningar har vi lyckats med då vi hela tiden varit inställda på att vara med på festen. Motståndet i år har väl inte riktigt kommit upp på den nivå som jag hade förväntat mig innan säsongen. Det blev en riktigt tuff match mot Lillån i Play off 2. Lillån är ett riktigt bra lag men annars har vi inte haft så mycket motstånd denna säsong hittills så det skall bli riktigt kul i Uppsala.

Hur ser du på den gruppen ni lottats in i?
– Det är en riktigt tuff grupp med fyra bra lag så det gäller verkligen att vi spelar som vi kan för att vi skall lyckas med att komma topp 2 i gruppen.

Vilket lag ser du som favorit till att vinna turneringen?
– Favoriter borde vara RIG och Jönköping men jag tror att vi vinner.

Är det någon i et lag som blir extra sevärd under Innebandyfesten?
– Lukas Svensson, enligt mig är han Sveriges bästa back som är född 99.

steelers-vs-salem-277

Foto: House of Humble Media.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar