JAS-bloggen
Intervjuer

Revanschssuget Nacka inför Festen: ”Förra året var en besvikelse”

Nacka har på nytt tagit sig till Innebandyfesten och är ett av åtta lag som slåss om den åtråvärda guldmedaljen.

Det är tredje året i rad som man nu lyckats med bedriften där man för två år sedan i Växjö var en underdog, men har därefter fått en annan stämpel. – För två år sedan var vi glada för att ens få vara med i innebandy-festen, medan förra året så var det en besvikelse att vi inte tog oss till semi. i år skulle jag säga att vi har ännu mer press på oss att ta oss så långt som möjligt, säger Zita Holmsved Thott till bloggen.

Förra året var man alltså med på Innebandyfesten, men var då missnöjda med det man presterade och årets revanschlusta var stor. – Eftersom vi förra året blev besvikna över vår insats i festen så var det en självklarhet att ta sig dit igen för att bevisa att vi är mycket bättre än så.

Detta året så spelade man i C-gruppen som till sist blev en ganska tråkig sådan efter att flera lag drog sig ur. – Med få lag i gruppen blev gruppspelet rätt så tråkigt och det blev mindre kvalitet. Vi har ändå gett allt för att ta oss till festen då det är vårt mål och är nu extra taggade på att ta hem det.

Till sist lyckades man ta en andraplats bakom Bele och det ledde till att man fick möta Sirius i playoff som man till sist besegrade ganska enkelt. – Sirius var riktigt hungriga vilket resulterade i en jämn match i två perioder, då vi inte heller var riktigt med från början. I tredje perioden visade vi att vi var det bättre laget och drog ifrån.

När lottningen presenterades så hamnade Nacka i samma grupp som RIG, Telge/Järna och Lindome där man ses som ett av de förväntade semifinalslagen. – Jag ser gruppen som hyfsat jämn där man absolut inte kan underskatta någon. Vi får ju alltid RIG i gruppen och de tycker jag att man alltid ska se som tuffa, men jag tycker att vi har en stor chans också.

För Nackas del så kommer det dock bli extra tufft under Innebandyfesten då man även tagit sig dit i DJ18-klassen och har många spelare som deltager i båda klasserna. – Vissa spelar bara DJ18 och vissa spelar bara DJ17, men majoriteten spelar båda. Det kommer bli många matcher men så är det även för RIG och Lindome då de också är med i båda. Vi prioriterar båda serierna lika mycket och går självklart för att vinna två guld!

Vilka ser du som favoriter i JAS?

– Självklart är RIG storfavoriter som vanligt, men som jag sa så är det i år som vi ska ta hem det.

314c5410-13f7-4d19-86b8-fcb41a7cbe6f

Foto: Peter Selemark.

LÄS MER: Guide för Nacka inför Festen. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar