JAS-bloggen
Inför match

Guide inför Festen – Nacka

Stockholmslaget Nacka har på nytt tagit sig till Innebandyfesten på ett imponerande sätt.

Nacka Wallenstam:

Laget som säsongen 15/16 slog igenom och som levererade på nytt under föregående säsong. Man tog sig till Innebandyfesten i JAS-klassen och väl där hamnade man i dödens grupp med RIG/Dalen, Lockerud och Bele. En seger blev facit där även om man var med längre mot RIG/Dalen och till sist spelade man till sig en klart godkänt femteplats.

Inför den här säsongen var förväntningarna på nytt högt ställda där laget hamnade i C-gruppen. En Stockholmsgrupp med lag som Bele, Täby och Djurgården. Tråkigt nog (och för jävla dåligt) så drog sig tre lag ur och det slutade med att lagen enbart fick åtta matcher var, där varje match istället blev av större vikt. Till laget anslöt även Demi Selemark från fjolårets succélag Täby. Nacka som även gått starkt i division 1 och kvalar där, gjorde det man behövde och spelade in 18 poäng, ett mindre än gruppettan Bele. En förlust mot Bele under inledningen, samt en i slutskedet mot Täby där man dock redan inför var klara och mönstrade en otrolig tunn trupp i den matchen. Något man gjort under flera matcher och det syns i protokollet då vissa namn enbart spelar 5-6 matcher i just JAS-serien.

Andraplatsen innebar att man ställdes mot B-gruppens vinnare i playoff, Sirius, det Siruslaget som består av en hel del intressanta NIU-spelare som kommit in i laget som t.ex. Tilde Klermyr. Trots att man hade en viktig match på söndagen mot Storvreta i kvalet till Allsvenskan på söndagen så sparade man inga krafter utan i period tre när det skulle avgöras så visade man sin klass och vann den med 1-7 där hemmalagets målvakt enligt rapporter ska ha varit väldigt bra under de första två perioderna och räddat laget flertalet gånger om. Inte helt oväntat var Philippa Blom en av de som klev fram under slutperioden.

Nacka kommer spela i A-gruppen med Lindome, RIG och Telge/Järna. En ganska tacksam grupp ändå där just RIG är gruppens stora favoriter, men där Nacka med både sin kvalité och numera rutin ska kunna ha goda chanser att ta platsen där bakom.

Fakta:

Placering i gruppen: 2:a i grupp C

Poängsnitt: 2,25

Bästa poängplockare: Vilde Rundfloen, 18 poäng

Mest mål: Philippa Blom, 10 mål

Mest assist: Vilde Rundfloen, 14 assist

Mest utvisningsminuter: Sandra Ekelund & Julia Trifunovski, 4 minuter

En spelare att följa:

Philippa Blom – Har under säsongen haft lite problem med sjukdom och liknande, men ändå levererat bra under perioder. Med sitt avslut är hon ett ständigt hot, oavsett position på offensiv planhalva egentligen. Behöver minimalt med yta och tid för att kunna avgöra en match.

Tränare Fredrik Olsson säger följande:

Hur skulle du sammanfatta JAS-säsongen hittills med ett par korta rader?

– Vi hamnade i en grupp där lag efter lag drog sig ur så att det slutligen bara var fem lag kvar. Riktigt tråkigt. Det gav oss få matcher samt att varje match blev väldigt avgörande. Tre lag gjorde upp om det. Täby, Bele och vi, där Bele vann och vi blev tvåa vilket gav oss play-off plats.

Har årets JAS-säsong motsvarat era förväntningar?

– Jag är rätt besviken på årets upplaga. Just att många lag hoppade av gjorde att det blev få matcher. Sen har nivån varit ganska låg framför allt på de lag som sedan drog sig ur. Bele och Täby bjöd på bra motstånd och Åkersberga är unga och spännande. Tror även Djurgården kan bli nått på sikt. Men riktigt tråkigt med övriga som var svaga och hoppade av. 

Hur ser du på den gruppen ni lottats in i?

– För tredje året i rad så har vi RIG i gruppen. Känns som att det är förutbestämt liksom att vi ska kampera ihop. Sen fick vi Lindome, som är duktiga. De tre som har 2 lag på Festen är i samma grupp. Kan vara bra kanske då vi får lite samma förutsättningar men gruppen blir stentuff.

Vilket lag ser du som favorit till att vinna turneringen?

– Jag tycker det är svårt i år. Många lag som kan ta det. RIG får väl som vanligt bära favoritskapet. Lindome, Hovslätt och vi har ju rutin. Nykvarn är bra och IKSU är intressanta. Då är det bara Telge och Åstorp kvar. Kan för lite om dem men jag tror de får ses som underdogs i sina grupper, vilket kan vara till deras fördel.

Är det någon i et lag som blir extra sevärd under Innebandyfesten?

– Vi har många så det är en självklarhet att titta på oss under Festen. Vi har en fantastisk klack också så vi lovar bra underhållning och härlig stämning.

96747883-f27f-42ee-981f-c204d4fe6299

Foto: Peter Selemark.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar