JAS-bloggen
Inför match

”Nya” Linköping är obesegrade: ”Fyllt ut med duktiga 00 och 01:er”

Linköping kan för andra året i rad stoltsera med en plats på Innebandyfesten i Uppsala.

Linköping har inför den här säsongen ”förnyat” lite, då många spelare födda 1998 har lämnat men yngre spelare kommit in. – Vi är några av oss som var med redan förra året, men sen har vi fyllt ut med duktiga 00:er och 01:er som har gjort det bra, säger Joel Berbres till bloggen.

Linköping hade oturen att hamna i G-gruppen, ”dödens grupp”, men något som man i slutändan löste med bravur. – Vi visste att det skulle bli tufft, men var ändå ganska säkra på att vi skulle tillhöra toppen i slutändan.

Det blev 11 segrar och tre kryss på 14 spelade matcher, siffror som imponerar mycket med tanke på lagen man mött. – Ja det får man väl säga, det var skönt för laget att gå obesegrade och ta med sig det inför slutspelet.

I och med gruppsegern så fick Linköping stå över playoff 1, men frågan är om det bara är fördelar med det? – Nae det vet jag inte, ibland kan det vara en fördel för laget att få med sig en extra slutspelsmatch i ryggen.

Linköping klev direkt in i playoff 2 däremot där man tog emot Karlstad som slog Djurgården i sin första match. I en tight match kunde man till sist avgöra i sudden. – Blev en konstig match där vi inte alls fick till vårt spel i första perioden och dom tog ledningen med några kassar. I andra perioden började vi komma tillbaka och förde spelet men dom fick in några kontringsmål ändå. Vi kände dock att vi var det bättre laget och i sista perioden körde vi över dom och det var rättvist att vi vann i slutändan.

På Festen har man fått sällskap av Örebro, Ledberg och RIG i sin grupp. – Alla lag som är kvar är bra och alla matcher kommer att bli tuffa. På förhand är det dock RIG som ses som de största utmanarna.

Vilka vinner JAS?

– Mora.

LÄS MER: Guide för Linköping inför Festen. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar