JAS-bloggen
Inför match

Guide inför Festen – Linköping

Linköping är ett av åtta lag som nästkommande helg kommer befinna sig i Uppsala för att slåss om guldet i JAS-klassen.

Linköping IBK Ungdom:

Under två säsonger så hade Linköping ett ganska samspelt lag med större delen 98:er som första året stöttades av några 97:er och förra året av några 99.er som Oliver Liedberg och William Westerdahl framförallt. Förra året blev det en femteplats på Festen där man i gruppen hade två uddamålssegrar mot Jönköping och Lindås och var inte alltför långt ifrån att ta sig vidare.

Inför den här säsongen fick man ”bygga” om lite i laget då många spelare försvann. Ett par 99:er som Joel Berbres och Johan Giljam Rapp flyttades redan under föregående säsongen och var med och spelade Innebandyfesten. Till den här säsongen plockade man bland annat in Filip Samuelsson och Isak Badic från Ledberg, två 01:er i Anton Gröön och August Forsberg kom in och många av de spelarna som förra året spelade i Linköping Ungdom (man hade två lag då) har nu fått chansen här. Förra året spelade det ”starka” laget under FBC Linköping, men i år så är man på nytt Linköping Ungdom och har bara ett lag med.

Linköping hamnade i G-gruppen, en grupp som på förhand uttalades som dödens grupp. Där ställdes man mot Jönköping, Ledberg, Lockerud, Hovslätt och Fagerhult bland annat. Att Linköping då gick igenom gruppen utan att förlora en enda match är imponerande. På de 14 spelade matcherna så blev det 11 vinster och tre kryss. Att kryssa mot Jönköping, Ledberg och Lockerud är absolut inget att skämmas för när man tänker på att man även slagit just dessa tre lag en gång under säsongen med. Man har snittat mindre än tre insläppta mål överlag mot lag med offensivt duktiga spelare.

I och med gruppsegern så stod man över playoff 1 och i omgång två kom Karlstad på besök, ett Karlstad som slog ut Djurgården i sudden i sin första match. Många höll nog Linköping som favorit med tanke på gruppsegern, men Karlstad med många duktiga spelare födda 1999 stod upp bra. Gästerna hade ledningen under egentligen hela matchen, innan Linköping kvitterade och avgjorde i sudden. Stor matchhjälte blev Emil Lögdberg med sina tre mål inklusive det avgörande.

I Uppsala så kommer man spela i grupp C med RIG, Örebro och lokalkonkurrenten Ledberg. En klart tacksam grupp där man absolut ska ha chans att nå slutspelet. RIG får nog ses som favorit, men är ett lag som Linköping absolut kan störa om man träffar rätt.

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp G

Poängsnitt: 2,58

Bästa poängplockare: Oliver Liedberg, 34 poäng

Mest mål: Joel Berbres, 24 mål

Mest assist: Oliver Liedberg, 13 assist 

Mest utvisningsminuter: Oliver Liedberg, 16 minuter

En spelare att följa:

Emil Lögdberg – Att backen klev fram och avgjorde i sudden i playoff är ingen slump. Är en ledargestalt och även om han inte har den rollen nu kanske, så kommer han ha det kommande åren. Bollskicklig, styr gärna spelet, fyller på och tar bra avslut. Näste Oskar Hovlund?

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar