JAS-bloggen
Intervjuer

Ledberg har växt in i kostymen: ”Förra året var se och lär”

Ledberg har lyckats med bedriften att ta sig till Innebandyfesten med dubbla lag, både i JAS-klassen och i USM16-klassen.

Förra året så var Ledberg en ny bekantskap, men inför det här året var det lite annorlunda förutsättningar. – Förra året var ett se och lär år för oss, till den här säsongen hade vi mer ett bestämt mål, och det var att försöka ta oss till playoff. Vi tappade några viktiga spelare innan säsongen men kände ändå att vi hade ett starkt lag och satsade för att nå playoff, säger Eric Sääf till bloggen.

Dock lottades man in i en tuff grupp, G-gruppen med lag som Jönköping, Linköping och Hovslätt. – Vi visste redan innan säsongen att serien skulle bli väldigt tuff.  Linköping och JIK var solklara favoriter innan men även Lockerud och Hovslätt visste vi hade bra lag. En tuff grupp och möjligtvis den bästa av alla. Jag tror att både Hovslätt och Lockerud hade kunnat tagit playoff platser i flera av dom andra serierna.

Att gruppen var stark visade sig till sist, men med vissa blandade signaler. Ledberg kunde via nio segrar, ett kryss och fyra förluster ta en tredjeplats, men trots ett par förluster var det ändå ganska många poäng ner till det fjärdeplacerade laget. – Vi spelade ojämnt under hela serien. Vissa matcher var vi på topp men vi slarvade även bort ett par poäng i några av matcherna. Men igenom hela säsongen så gjorde vi en stark insats.

I playoff 1 så väntade Vara som var gruppvinnare av H-gruppen före lag som Herrestad, Lerum och Partille. – Vi hade ingen aning om Vara innan matchen. Jag hade aldrig hört talas om dom eller någon spelare, men dom vann sin grupp utan att torska en match så det säger ändå något. Matchen spelades på kanske Sveriges tröttaste golv. De var svårt att göra något bra och matchen blev därför trött att titta på. Ganska jämn match med chanser åt båda håll. Jag tycker dock vi vinner rättvist.

Vinsten gav hemmafördel i playoff 2 där istället Warberg kom på besök. En ganska tacksam lottning sett till två matcher. – Matchen mot Warberg blev jämnare än tänkt, vi ledde med ett par mål i mitten av andra men tappade. Jämn match som kunde gått hursomhelst där jag tycker att Melker Hemmingberg gör så att vi vinner matchen. Vi hade ganska tur med lottningen men vi visste ändå att vi hade chans på flera andra. Vi är bra mot bättre lag när vi är underdogs!

Den säkrade platsen på Festen innebar att man lottades in tillsammans med RIG, Örebro och Linköping. – Rolig grupp, RIG är RIG, finns inte mycket att säga. Derby mot Linköping, kul när man känner många. De gäller att alltid se upp med Liedberg och backgeneralen Westerdahl. Örebro har jag ingen direkt koll på förutom att dom har duktiga 01or. Jag tror att RIG vinner gruppen, sen tror jag det är öppet om andra platsen.

För Ledberg kommer det dock bli extra tufft då man även kommer spela i USM16-klassen och där flera spelare under säsongs har dubblat i båda klasserna som t.ex. Melker Hemmingberg. – Dom yngre kommer prioritera sina matcher i p16. Sen är dom med och stöttar oss i våra matcher.

Vilka vinner JAS?

– Jag tror att de kommer stå mellan RIG och Nyken i final. Jag tror att de blir en tajt match men att RIG tar de i förlängning. Hampus Ahrén avgör.

img_7937

Foto: Niklas Asplund. 

LÄS MER: Guide för Ledberg inför Festen. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar