JAS-bloggen
Inför match

Guide inför Festen – Ledberg

Ledberg är något av årets succélag och kan det här året stoltsera med två lag på Innebandyfesten samt avancemang till division 1.

Ledberg IBF:

Den lilla föreningen som blev lite småintressanta för många under fjolåret, men som verkligen tagit för sig i år. Förra året var första gången i JAS-sammanhang och då slutade man i det nedre mittenskiktet där man mötte lag som Nykvarn, Onyx, Linköping och KFUM Norrköping. Med tanke på att man knappt hade en spelare född 1998 så fick hela laget nyttig rutin inför årets upplaga. Isak Badic och Filip Samuelsson gick till Linköping, men många talangfulla spelare födda 2002 och 2003 fyllde på istället.

G-gruppen blev årets lottning, en tuff sådan och där man även fick ställas mot lite nya lag från Jönköpingshållet. Med tanke på fjolårets smygstart så såg nog många laget som en outsider till slutspelet bakom lag som Jönköping, Linköping och även Lockerud (som vann USM). I slutändan så blev det ganska tydligt att Jönköping, Linköping och Ledberg skulle ta de tre platserna. Lag som Hovslätt och Lockerud floppade ganska rejält emellanåt och inget lag kunde till sist rå på topptrion. Linköping var överlägsna, men Ledberg slutade på 28 poäng. Åtta poäng upp till Linköping i toppen, men samtidigt nio poäng ner till fjärdeplacerade Hovslätt.

I playoff 1 så blev det bortamatch mot Vara som vann H-gruppen. Två likartade lag med väldigt få 99.er, ett försvarsspel som har sina sina likheter och som bäddade upp för en intressant match. Tight blev det och det gick hela vägen in till i sudden där Ledberg avgjorde tidigt. Det innebar att man tog emot Warberg i playoff 2, en relativt tacksam lottning överlag. Hemma i Kärnahallen blev det målrikt och även om Ledberg ledde med ett par bollar flera gånger om så kunde Warberg gång på gång äta sig in i matchen, men närmare än 8-7 kom aldrig gästerna.

Extra intressant blir det när man även noterar att Ledberg tog sig vidare i USM-klassen också och det lär finnas flera spelare som kommer användas i båda klasserna under inledningen. Väl i JAS-klassen så kommer man spela med RIG, Örebro och Linköping. Laget har varit underdogs stora delar av säsongen och kommer även vara det här. RIG som favoriter med främst Linköping och Örebro som utmanare.

Fakta:

Placering i gruppen: 3:a i grupp G

Poängsnitt: 2

Bästa poängplockare: Eric Sääf, 33 poäng

Mest mål: Eric Sääf, 23 mål

Mest assist: Sebastian Gustafsson, 18 assist

Mest utvisningsminuter: Jesper Bååth, 20 minuter

En spelare att följa:

Melker Hemmingberg – Född 03 (!), men spås redan nu en lysande framtid, vilket inte är så konstigt. Fantastiskt duktig för sin ålder och ibland kan man tycka att yngre spelare får chansen bara för att de är just unga, men Melker förtjänar verkligen sin speltid. Spana in honom om ni får chansen!

Tränare Fredrik Hemmingberg säger följande:

Hur skulle du sammanfatta JAS-säsongen hittills med ett par korta rader?

– En tredje plats i gruppen och seger i två play off matcher, väl godkänt men vi vill mera !

Har årets JAS-säsong motsvarat era förväntningar?

Vi har spelat många jämna och bra innebandymatcher på junior nivå vilket utvecklar våra unga spelare på bästa sätt. Tre av åtta lag i Innebandyfesten HJ18 kommer från våran grupp vilket är ett kvitto på detta. Vi är nöjda över vad vi har presterat hittills men vill givetvis mera. Vi lägger grunden för vad som komma skall de närmaste två-tre åren då våra unga spelare kommer i rätt ålder.

Hur ser du på den gruppen ni lottats in i?

– En tuff grupp med fyra bra lag där vi kommer ställas mot juniorlag på toppnivå. RIG och Linköping får ses som favoriter med vi och Örebro kommer utmana och försöka ställa till med lite skrällar.  

Vilket lag ser du som favorit till att vinna turneringen?

– RIG ser jag som klara favoriter, JIK och Linköping kommer vara starka utmanare till guldet.

Är det någon i ert lag som blir extra sevärd under Innebandyfesten?

– Vi är ett lag där just ”laget” som helhet kommer vara sevärt. Mot slutet av serien och i play off matcherna fick vi ihop en bra mix mellan våra 00:or och våra duktiga 02/03 som kommer dubbla i JAS och P16. Just de lite yngre killarna kan vara värt att kika lite extra på.

img_7906

Foto: Niklas Asplund.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar