JAS-bloggen
Intervjuer

Kombinationslaget med udda förutsättningarna: ”Tränar en gång i veckan tillsammans”

Telge/Järna var ytterst nära att redan förra året ta en plats i playoff, men föll på målsnåret.

Inför den här säsongen väntade en ny chans, men målsättningarna fanns inte helt solklara. – Vi hade inget uttalat mål för säsongen, men alla var inställda på att vinna alla matcher såklart. Ju närmare slutet vi kom desto klarare blev det att vi tänkte ta en plats till festen, säger Fanny Lundgren till bloggen.

Laget är ju en kombination med spelare från två olika föreningar och upplägget blir därmed lite extra speciellt. – Hela laget tränar tillsammans en gång i veckan, så att vi får chans att spela ihop oss till matcherna. Resten av veckan spelar vi på olika håll, men teamkänslan tycker jag är bra ändå.

Laget tog till sist en andraplats bakom Nykvarn och frågan är vad gruppen höll för kvalité?

  • Vår grupp var ganska ojämn med större poängskillnad mellan toppen och botten jämfört med andra grupper. Däremot tycker jag att topp tre i vår grupp höll hög nivå och troligen skulle stå sig bra mot de andra grupperna

Via andraplatsen så fick man möta Arboga/Köping i playoff på bortaplan där man vann knappt till sist. – Arboga/Köping bjuder på ett tufft motstånd och vi börjar matchen väldigt stressigt. Många var nervösa över hur mycket som stod på spel, men det släppte lite när vi fick in ett mål. Resten av matchen kunde vi spela mer av vårt spel och vinna efter några hetsiga slutminuter.

Vad har ni lagt fokus på inför Festen?

  • Framförallt lägger vi fokus på tempot. Övningarna är korta med hög fart för att förbereda oss på det tuffa motståndet på festen.

Laget har hamnat i samma grupp som Nacka, Lindome och RIG Umeå. – Det är en tuff grupp där matchtempot kommer bli högt. Nacka vet vi sen tidigare att de har ett vasst anfall och vi förväntar oss inte något sämre av de andra lagen.

Vilka tar guldet?

  • Vi ska göra allt vi kan för att nå guldet såklart, men jag tror att RIG Umeå och Hovslätt kan bli farliga med tanke på deras statistik.

LÄS MER: Guide för Telge/Järna inför Festen. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar