JAS-bloggen
Inför match

Guide inför Festen – Telge/Järna

Kombinationslaget Telge/Järna har stått för flertalet fina prestationer och tagit sig hela vägen till Innebandyfesten.

Telge/Järna:

Telge/Järna deltog under fjolåret och var då inte alls långt särskilt långt ifrån att nå slutspelet. En poäng efter Nykvarn var man till sist där man t.ex. hade ett poängtapp mot Trosa/Edanö bara ett par omgångar från slutet. Laget bestod i princip enbart av yngre spelare och gjorde att man kunde mönstra i princip samma lag även denna säsongen. Sarah Schoning valde dock att gå till Nykvarn, ett tungt tapp. Dock blev de duktiga spelarna födda 2002 ett år äldre och lärorikare vilket har visat sig under den här säsongen.

Denna gången hamnade man i D-gruppen, en snarlik som fjolåret där man dock slapp tuffa Nacka Wallenstam och istället fick nykomlingar som Bergs och Endre. En klar försvagning med andra ord. En förlust blev det direkt i omgång ett mot ett av Huddingelagen, där nästa sedan kom i omgång sju mot Nykvarn i en tight match. Därefter gick man på nytt rent med segrar, innan det tog stopp mot Nykvarn i sista omgången och där det blev en ny uddamålsförlust. Poängen räckte till en andraplats med sju poäng upp till Nykvarn och två poäng ner till IBF Linköping. Just att man slog IBF Linköping två gånger om blev avgörandet här och det visar på nytt hur viktigt det är att vinna rätt matcher.

Andraplatsen innebar att man lottades mot lag ett i E-gruppen, som blev Arboga/Köping. En tacksam lottning då den gruppen i sig hade svårt att få någon riktig uttalad favorit utan där det istället vara flera jämnstarka lag som slogs om det och där tre lag slutade på exakt samma poäng i toppen. Att det skulle bli en tight match var väl ingen överraskning och det blev det in i den tredje perioden. Väl där gjorde Malin Lindgren två mål och satte Telge/Järna i en bra sits och trots att Arboga/Köping hittade en sen reducering så räckte det inte. Samtliga tre mål för bortalaget gjordes av spelare födda 2002 vilket är imponerande då man även har många duktiga spelare födda 2000, som t.ex. Klara Nelin.

Telge/Järna har gjort en fin säsong och kommer nu spela med RIG, Nacka och Lindome i A-gruppen. Utan att ta ifrån dem för mycket så ska de andra tre lagen vara snäppet vassare och man blir utan tvekan gruppens underdog i samtliga matcher vilket man säkerligen inte har alltför mycket emot heller.

Fakta:

Placering i gruppen: 2:a i grupp D

Poängsnitt: 2,36

Bästa poängplockare: Klara Nelin, 34 poäng

Mest mål: Klara Nelin, 18 mål

Mest assist: Klara Nelin, 16 assist

Mest utvisningsminuter: Ebba Andersson, Frida Rosander, Elina Salenius, Nathalie Kasche Brouwer, 4 minuter

En spelare att följa:

Malin Lindgren – Visade redan i playoffet att hon är en spelare att räkna med då hon gjorde två mål. Född 2002 och är en spelade för framtiden. Har ett bra skott, bra driv och en bra inställning och ser ofta till att vara på rätt plats.

Tränare Malin Aanerud säger följande:

Hur skulle du sammanfatta JAS-säsongen hittills med ett par korta rader?

Utifrån våra förutsättningar bra. Jag och min tränarkollega Tobbe kom in mitt i säsongen och har försökt att utveckla spelet, även ändrat en del i spelsystemet.

Har årets JAS-säsong motsvarat era förväntningar?

Vi båda har hållit på med seniorinnebandy i många år. Tobbe som tränare och jag som spelare. Vi visste väl kanske inte helt vad vi hade att förvänta oss förutom att det var ett ungt spännande lag med mycket talang, men vi har blandat och gett. En hel del bra matcher har vi spelat och en del mindre bra matcher men det känns som att laget har motsvarat våra förväntningar. Serien har varit jämn och rolig, man har aldrig kunnat kliva in med en doja och tro att man ska vinna utan man har alltid behövt ge allt och det har varit roligt och bra.

Hur ser du på den gruppen ni lottats in i?

Det är en riktigt tuff grupp med många bra lag, men jag skulle ljuga om jag säger att vi är där för att lära oss och ha roligt. Det finns ingenting annat än vinst.

Vilket lag ser du som favorit till att vinna turneringen?

– Nacka eller RIG Umeå skulle jag tippa som vinnare och oss själva såklart, haha!

Är det någon i ert lag som blir extra sevärd under Innebandyfesten?

Jag tror att laget i helhet blir sevärt, men man kan hålla ett extra öga på Klara Nelin som vann våran series poängliga.

image2

Foto: Magnus Lindberg.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar