JAS-bloggen
Intervjuer

Nyförvärvet har lyckats i sin nya miljö: ”Målet var att ta oss till Festen”

Nykvarn har efter en fin säsong kvalificerat sig för Innebandyfesten.

En av lagets spelare är Sarah Schoning som är ny i laget då hon kom från Telge inför den h är säsongen. – Jag gjorde en säsong i Telge där jag bl.a. fick testa på Allsvenskan kombinerat med JAS. När Telge gick upp i SSL, blev ju möjligheterna till spel begränsade och kombinationen skola och satsa på D1 och JAS, passade bäst på hemmaplan, säger Schoning till bloggen.

Vad hade du för förväntningar på JAS den här säsongen?

  • Jag hade höga förväntningar på JAS i Nykvarn då vi tidigare satt upp målet om att 2018, ta oss till festen.

Extra speciellt blev det för Schoning när Nykvarn lottades in mot just Telge/Järna i gruppspelet. – Det var bara roligt att möta Telge och vi har spelat mot varandra tidigare år så lagen känner ju varandra bra. Det ger en skön derbykänsla.

Gruppspelet genomförde man med bravur och på sina 14 spelade matcher blev det 13 vinster och ett kryss. – Jag tycker vi höll en bra och stabil nivå genom hela gruppspelet, men vi har blivit klart bättre under senare delen av serien och är ett starkare lag.

Segern ledde till att man i playoff fick möta Skoghall på hemmaplan, en match som man till sist vann ganska bekvämt med 6-1. – Skoghall är ett bra lag och första perioden var riktigt jämn. Vi är starka och sätter en bra press från andra perioden, men Skoghall hade också chanser som vi reder ut. Vi gör en riktigt bra match tycker jag.

När lottningen för Innebandyfesten presenterades så hamnade Nykvarn i samma grupp som Åstorp, Hovslätt och IKSU. – Alla lag som tar sig till slutspelet är ju riktigt bra, så vi måste vara beredda på tuffa matcher i gruppen.

Vilka ser du som favoriter till att vinna guldet?

– Det är jättesvårt, men RIG ska väl vara favoriter till guldet, men det ska ju spelas om det först.

LÄS MER: Guide med Nykvarn inför festen

29060838_826347924233903_8136512950936664024_o

Foto: House of Humbe Media. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar