JAS-bloggen
Inför match

Guide inför Festen – Nykvarn

Innebandynästet Nykvarn har detta året lyckats få med två lag på Innebandyfesten, ett i DJ17 och ett i HJ18.

Nykvarns IF:

Förra året blev det en tredjeplats i D-gruppen med minsta möjliga marginal och i playoff föll man mot Bele Barkarby med 4-2. Stora delar av truppen är intakt, där man dock förlorade Matilda Lindgren till RIG, men ersatte med att få in Sarah Schoning från Telge/Järna. Nykvarn har inte haft någon supersuccé i de här sammanhangen på damsidan, men just 00-kullen kan vara den som man ska träffa rätt med.

I år blev det F-gruppen, en snarlik grupp minus Nacka Wallenstam egentligen om man ser till fjolårets grupp. En svagare grupp på pappret var det dock då man istället fick till sig Bergs och Endre i gruppen, två lag som gör debut i dessa sammanhang. Att Nykvarn skulle få bära favoritskapet rådde det inga tvivel om och det löste man på ett bra sätt. 13 segrar och ett kryss mot IBF Linköping, men där man ändå varit nära att tappa poäng mot Telge/Järna två gånger om t.ex. där man vann med uddamålet både i hemmamatchen samt returen. Man har dock en imponerande målskillnad och att snitta två insläppta per match är klart godkänt när man t.ex ser att Linköping gjorde 110 mål sammanlagt på sina matcher.

Förstaplatsen gjorde att man lottades mot Skoghall i playoff, en klart godkänd lottning då det hade funnits betydligt tuffare lag. Nykvarn som även gör en fin säsongen på damsidan med många av dessa spelare dubblandes, Även om period ett blev mållös, så la man in en högre växel i period 2 och i inledningen av period och visade där att man var en klass bättre än gästerna. 6-1 blev slutresultatet och utan att ha sett matchen så känns det som att man kontrollerade det relativt ordentligt från period två och framåt, framförallt om man ser till skottstatistiken.

Nykvarn placerades i B-gruppen med Åstorp, IKSU och Hovslätt. En grupp som känns både intressant och öppen och där nog samtliga lag nästan både kan rankas som favoriter samt underdogs i en viss mån. Med rätt form så kan man absolut störa alla lagen här!

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp D

Poängsnitt: 2, 86

Bästa poängplockare: Linnea Bjerregaard, 32 poäng

Mest mål: Linnea Bjerregaard, 26 mål

Mest assist: Maja Höög, 15 assist

Mest utvisningsminuter: Wilma Löwentahl, 10 minuter

En spelare att följa:

Sarah Schoning – Ett lag med många bra spelare där Schoning var ny inför året. Forwarden har kommit bra in i sin nya miljö direkt och i Nykvarns positiva anda så har Schoning hamnat i samma positiva kurva. Kan från sin forwardsplats göra både mål och assist.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar