JAS-bloggen
Intervjuer

Lindome upprepade fjolårets facit: ”Haft som mål att ta oss dit igen”

Efter en säsong som varit upp och ner under vissa perioder så har Göteborgslaget Lindome kunnat formtoppa vid rätt tillfällen och gjort det som behövts.

Lindome har för tredje gången i rad tagit sig till Innebandyfesten i JAS-klassen och har har därmed skaffat sig viktig rutin åren innan. – I och med att vi har varit där förut och vet hur roligt det är så har vi ända sedan förra innebandyfesten haft som mål att ta oss dit igen, säger Anna Grundin till bloggen.

I år så hamnade Lindome i F-gruppen, en stor grupp med lag från Göteborg först och främst samt Warberg och Hovslätt. – Vi kände att det var en tuff men rolig grupp där vi såg fram emot många jämna matcher samtidigt som vi kände att vi hade en bra chans att hamna i toppen.

Lindomes form i JAS har varit relativt upp och ner under perioder, där vissa av spelarna även har matchats i klubbens Allsvenska lag och därmed haft mycket speltid. – Ibland har det blivit många matcher men detta gynnar bara på sikt. Det var efter att vi gått vidare till innebandyfesten med U18 som vi fick en formsvacka i JAS som varade onödigt länge och där vi gick miste om en del poäng…

Till sist tog man tredjeplatsen i F-gruppen med enbart en poängs marginal ner till Kungälv/Ale. Det ledde till att man fick möta gruppettan Kalmarsund på bortaplan där man vann med uddamålet. – Det kändes som en tuff match på förhand men vi visste att om vi spelar på topp så skulle vi ha alla möjligheter att vinna. Jag tycker att vi under hela matchen var det spelförande laget, men vi släppte in två mål i slutet vilket ledde till att det blev onödigt spännande.

Vad har ni lagt fokus på nu inför Festen?

  • Vi finslipar just nu bara på detaljerna så att vi ska vara så bra som möjligt uppe i Festen.

I Uppsala så kommer Lindome få en tuff utmaning då man hamnat i samma grupp som RIG, Nacka och Telge/Järna. – Det är en väldigt tuff grupp. Vi har mött Nacka förut och därför vet vi att de är väldigt duktiga samtidigt som RIG alltid är bra. Telge har vi inte mött innan så det ska bli roligt att möta ett nytt lag!

Tror du någon i ert lag kommer kliva fram?

– Vi är ett jämnt bra lag så vem som kliver fram kan variera från match till match!

Vilka tar guldet?

– Vi ska göra allt för att göra en bra turnering men Nacka och Nykvarn känns som två stora utmanare till RIG!

LÄS MER: Guide för Lindome inför Festen. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar