JAS-bloggen
Inför match

Guide inför Festen – Lindome

Göteborgslaget Lindome är nästa lag på tur att gå igenom inför Festen.

Lindome:

Lindome har haft ett rejält uppsving under de senaste åren och man hade inför den här säsongen nått Innebandyfesten två år i rad. Första året i Växjö blev det en sjätteplats efter ett tungt gruppspel och förra året var man nära att ta sig till semifinalerna, men ett par svaga minuter mot Rönnby i sista matchen gjorde att man fick ett kryss och därmed stannade på fyra poäng och en tredjeplats i gruppen. Till sist blev det på nytt en sjätteplats!

I år hamnade man i F-gruppen, den gruppen med mest lag och även ett par starka toppkonkurrenter i Pixbo och Hovslätt. I år fick man en godkänd start, men en förlust borta mot Warberg i omgång fem var nog inte alltför planerad. När man sedan på fem matcher, förlorade tre och kryssade en så såg det inte alltför övertygande ut, men till sist lyckades man reda ut det. Man tog en tredjeplacering på 37 poäng, endast ett poäng före Kungälv/Ale och som var ett av lagen man faktiskt förlorade mot. Många av spelarna har även dubblat och spelat mycket i klubbens allsvenska lag, men en viktig spelare som Linnea Gustavsson har dock spelat alla matcher. Moa Bernvid som haft en dubbellicens med Warberg i SSL har dock bara spelat sju, men ändå lyckats göra 16 poäng på dessa matcher.

Tredjeplaceringen innebar att man fick möta gruppettan i G-gruppen, som blev defensivt starka Kalmarsund. Väl där lyckades man hitta en fin balans mellan sin offensiv och defensiv och när Linnea Gustavsson gjorde 0-3 nio minuter in i period tre så såg det bra ut. Kalmarsund kom med två sena reduceringar, men det räckte aldrig mot Lindome i slutändan som därmed kvalificerade sig för tredje raka Innebandyfesten.

Lindome kommer spela tillsammans med RIG, Nacka och Telge/Järna i A-gruppen och kommer nog där först och främst få sikta in sig på andraplatsen. Just RIG kommer vara favoriter och även om Nacka absolut inte är dåliga så ska man där kunna ha en rimlig chans att ta poäng. Just Telge/Järna är ett lag man ska slå i de här sammanhangen. Rutinen som laget har är viktig!

Fakta:

Placering i gruppen: 3:a i grupp F

Poängsnitt: 2,06

Bästa poängplockare: Louise Hedkvist, 27 mål

Mest mål: Linnea Gustavsson, 17 mål

Mest assist: Louise Hedkvist, 14 assist

Mest utvisningsminuter: Sofia Ekdal, 8 minuter

En spelare att följa:

Louise Hedkvist – En löpstark och nyttig spelare. Har även utvecklat sitt offensiva spel en hel del och blivit användbar på fler sätt. Är rak och orädd i sitt spel.

Tränare Mikael Bernvid säger följande:

Hur skulle du sammanfatta JAS-säsongen hittills med ett par korta rader?

– Upp och ner som en berg och dalbana. Tredje året i JAS och helt klart det roligaste med en jämn grupp till skillnad ifrån dom andra åren då vi varit klara för kval i god tid. Nu tack vare en jämn grupp så levde det in till sista omgången vilket jag tror gynnar innebandyn i framtiden.

Har årets JAS-säsong motsvarat era förväntningar?

– Ja, vårt mål var att ta oss till festen med två lag och där är vi nu och som sagt en grupp med många bra lag där alla kunde slå alla.

Hur ser du på den gruppen ni lottats in i? 

– En spännande grupp med i mina ögon Sveriges bästa klubblag plus RIG och Telge ska bli riktigt kul och mäta sig med dom bästa.

Vilket lag ser du som favorit till att vinna turneringen? 

– Jag tror att finallagen hittar du i våran grupp.

Är det någon i et lag som blir extra sevärd under Innebandyfesten? 

  • Jag skulle vilja framhålla två slitvargar Denice Nilsson och Anna Grundin dom gör ett oerhört jobb för laget i det tyst och för ett innebandyöga, en fröjd att se. 

 

image1

Foto: AC Kårhag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar