JAS-bloggen
Intervjuer

IKSU varnar för sig själva: ”Tror och hoppas vi har en bra chans”

IKSU har efter en mängd matcher med både förkval och playoff, klarat sig fram till Innebandyfesten i Uppsala i JAS-klassen.

Redan förra året så var ett ganska ungt IKSU med i JAS-klassen och även om man inte nådde slutspelet så var nyttiga matcher. – Jag tror att förra säsongen var viktigt för hos unga så vi fick lite rutin och känna på hur tempot är i juniorallsvenskan. Men denna säsong har vi även fått några nya äldre spelare som också är viktiga för laget, säger Nellie Öhgren, en av lagets yngre spelare till bloggen.

Umeålaget IKSU hamnade inte helt oväntat i A-gruppen där man bland annat mötte storfavoriten RIG. Men vad var årets målsättningar för IKSU då? – Vårt mål har ju såklart varit att komma till Innebandyfesten, men vi är inte nöjda än. Vi vill ju såklart nå så långt som möjligt i Innebandyfesten.

För IKSU:s del så innebar andraplatsen i gruppen två omgångar med förkval också innan man var klara för playoff. – Det som är positivt med att vi får spela fler matchen är att vi får spela ihop oss som ett lag och hitta formationer som passar ihop.

När förkvalet hade avverkats så var det en lång bortaresta mot Bele Barkarby som väntade, där man till sist kunde vinna med uddamålet i en tight historia. – Jag tycker att matchen var väldigt rolig att spela. Man kände att både vi (Iksu)och Bele Barkarby var nervösa eftersom båda lagen ville ju såklart till innebandyfesten. Jag tycker absolut att Bele Barkarby gjorde en bra match men jag tyckte ändå att vi hade lite mer övertag än Bele Barkarby.

IKSU:s lottning blev Nykvarn, Hovslätt och Åstorp, en på förhand mycket jämn grupp. – Jag har faktiskt ingen aning om nått av lagen men av de jag hört så är Nykvarn en av favoriterna ,men det är bara att fokusera på de vi är bra på, så kommer det gå bra.

Vad för bitar tror du behöver klaffa i ert spel för att ni ska gå långt?

– Det känns som att vårt spelsätt har fungerat bra det senaste så jag tror att vi inte behöver fundera så mycket utan bara gå ut och köra och göra de vi är bra på.

Vilka vinner Innebandyfesten?

  Inte så jätte bra koll på lagen förutom RIG, men av det jag hört så är RIG, Nacka och Nykvarn favoriterna, men jag både hoppas och tror att vi har bra chans.

39076747465_78e7b744e4_z

Foto: Bosse Grängsjö. 

LÄS MER: Guide för Nykvarn inför Festen. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar