JAS-bloggen
Intervjuer

Bredden är framgången för Hovslätt: ”Inte varit beroende av någon speciell spelare”

Hovslätt kunde på nytt kvalificera sig för Innebandyfesten via en direktplats där man slapp spela playoff, just tack vare sin gruppseger.

Det är andra gången i rad som Hovslätt befinner sig på Innebandyfesten där man förra året spelade dels i JAS-klassen, men även i DJ18 där man kombinerade med Jönköping. – Det är klart att rutinen betyder en del för oss eftersom nästan alla i laget var med redan förra året och att det inte är helt nytt för oss känns bra. Men samtidigt är vi inte det enda laget som kommer med rutin till festen, säger Alva Jacobsson till bloggen.

Hovslätt spelade denna säsongen i F-grupp, en grupp med många lag och där just förstaplatsen innebar direktkvalificering. – Vår serie kändes tuff på förhand när vi fick lag som Pixbo och Lindome i vår grupp. Men vi fick möta flera av lagen redan förra året så vi visste ungefär vad vi hade framför oss. Inom laget satte vi upp höga krav redan från början och så länge alla strävade åt samma mål kändes ingenting omöjligt. Jag kände också tidigt på säsongen att vi hade ett starkt lag och har trott på oss hela tiden att vi kan så länge vi ger allt varje match.

Gruppspelet genomförde man dock med bravur, där man vann hela 16 av 18 matcher till sist. – Jag tycker vi har gjort en väldigt stark säsong och det är bland annat av vår bredd i truppen som gjort det möjligt. Vi har inte varit beroende av någon speciell spelare utan vem som helst kan kliva fram när det behövs.

Ni gick direkt till Festen, ser du några nackadelar/fördelar med det?

  • Jag ser det som en stor fördel för oss, att inte behöva fokusera på något playoff utan direkt börja träna och finslipa på detaljer inför festen ett par extra veckor än dom andra lagen betyder mycket för oss.

Hovslätt har därmed i JAS-sammanhang varit matchlediga i över en månad och frågan är vad man lagt fokus på sedan dess. – Vi har som sagt tränat på som vanligt och bara lagt fokuset på innebandyfesten. Förmodligen kommer det bli en träningsmatch för oss innan festen för att få lite matchspel och en chans att spela ihop oss ännu mer än tidigare.

Hovslätt kommer spela med IKSU, Åstorp och Nykvarn i Uppsala. – Det är en spännande grupp, vi har inte mött något av lagen tidigare och jag tror att alla matcher komma bli tuffa och jämna. Båda grupperna känns ganska öppna och jämna överlag så det kommer krävas att alla i laget presterar på topp för att vi ska kunna vinna och gå vidare till slutspel.

Vad för styrkor ser du i ert lag?

  • Jag ser oss som ett spelförande lag med en stark defensiv och väldigt kreativa i anfallsspelet. Men våra stora styrkor är vår bredd där vi är starka från målvakt fram till forward och att alla strävar efter samma mål så vi alla kommer att kriga tillsammans och för varandra.

Vilka vinner JAS?
– Rig är alltid en av favoriterna och i år tror jag även att Nykvarn är ett starkt lag eftersom dom hade många spelar som va med i SDF-SM. Sen självklart tror jag att vi är ett stark lag då vi vann den kanske tuffaste gruppen och har många bra nyckelspelare. Men inga lag som ska till Uppsala är dåliga så jag tror att dagsformen och inställningen kommer vara en avgörande nyckeln för det laget som tillslut vinner.

LÄS MER: Guide för Hovslätt inför Festen. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar