JAS-bloggen
Inför match

Guide inför Festen – Hovslätt

Hovslätt var det enda lag som direktkvalificerade sig för Innebandyfesten via vinsten i F-gruppen.

Hovslätts IK:

Förra året så var Hovslätt en ny bekantskap och en positiv sådan. Man tog sig till Innebandyfesten i dubbla klasser (kombinerade med JIK i DJSM) även om resultaten där svajade något. Man förlorade tre matcher i poolspelet och fick istället nöja sig med en åttondeplats i slutändan.

Inför den här säsongen blev istället förväntningarna högre med tanke på att man hade många duktiga spelare födda 2000 som fanns med redan under förra året som t.ex. Emmy Rommedahl och Alva Jacobsson. Till den här säsongen anslöt bland annat Emma Thorsson samt Clara Kalbe från Östra Jönköping, två spelare med meriter från stadslaget som har varit positiva inslag.

Man lottades denna gången in i den tuffa F-gruppen med lag som Pixbo och Lindome bland annat. Enda positiva delen var att förstaplatsen skulle innebära en direktkvalificering till Innebandyfesten. Man fick en ganska tacksam lottning under inledningen då man slapp möta topplagen, men i omgång 6 åkte man på en oväntad plump då man föll borta mot Backadalen/Zenith med 7-4 och bara två omgångar senare så blev det förlust mot Pixbo med 3-1. Efter det dock så startade segertåget och man tog nio raka segrar under avslutningen där man bland annat imponerade med att slå Pixbo i returen samt att slå Lindome två gånger om. I slutändan så vann man gruppen bekvämt då det till sist skiljde hela åtta poäng ner till andraplacerade Pixbo och hade även en målskillnad på 40 plusmål mot just Pixbo som spelat ganska tighta matcher

I och med gruppsegern så slapp man alltså att spela playoffet och blev direkt klara för Innebandyfesten där man spelade senaste JAS-matchen nionde mars.

Väl i Uppsala kommer man möta Nykvarn, Åstorp och IKSU. Frågan är hur man ”gynnats” av att gå direkt? Hur har man laddat upp? Man har dock många duktiga spelare och här ska man absolut ha chansen att gå vidare. En knapp favorit enligt undertecknad.

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp F

Poängsnitt: 2,67

Bästa poängplockare: Emmy Rommedahl, 34 poäng

Mest mål: Emma Thorsson, 19 mål

Mest assist: Emmy Rommedahl, 18 assist

Mest utvisningsminuter: Lisa Fallberg, 8 minuter

En spelare att följa:

Emmy Rommedahl – sistaårsspelare som visade i gruppen att hon är en ledare och en poängspelare av rang. Har även varit tongivande i division 1 och med rutin och kvalité så blir hon utan tvekan en viktig spelare, om inte den viktigaste som kan stå för mycket bra saker på planen.

Tränare Daniel Pettersson säger följande:

Hur skulle du sammanfatta JAS-säsongen hittills med ett par korta rader?

– Helt godkänd! Ett par steg framåt gentemot förra året. 

Har årets JAS-säsong motsvarat era förväntningar?

– Att vi efter festen inte skall ångra något? Det var fantastiskt bra arrangemang förra året, och förväntar oss detsamma i år. Helt magiskt!Som vanligt så är det inga dåliga lag med, så det blir att kriga om varje mm.

Hur ser du på den gruppen ni lottats in i?

Det känns som två riktigt jämna grupper. Men det kommer att krävas, hårt jobb, få misstag och en hel del tur.

Vilket lag ser du som favorit till att vinna turneringen?

Alltid RIG. Nacka, Nykvarn och IKSU. 

Är det någon i et lag som blir extra sevärd under Innebandyfesten?

Svårt… beror på vad man vill se? Två riktigt bra målvakter som kan vinna matcherna åt oss! Laget är absolut sevärt när allt stämmer!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar